200 gram!

March 29th, 2012

Ikväll kände jag att glass vore gott att fika lite. Tar jag en macka till så blir magen kanske nöjd i natt.
.. men tar jag ingen macka så kan jag ta lite mer glass istället, för det var ju riktigt gott! ..Åt jag glass förra torsdagen med ångest, så ska jag kunna äta det idag och njuuuta!  Så då hämtade jag hela glassbyttan och tänkte äta mig mätt.. slutade när jag kände att jag började må illa. Shit, nu måste jag väg ha gott upp en massa? 200g walnötsglass, är detta en början på hetsätning? Måste jag kompensera?

– NEJ! Man går inte upp i vikt av att äta lite mer gott någon gång ibland. Och 200g, 4 dl(?) är knappast hetsätning(en liten B&J är ju 150g). Jag åt ju för att jag ville tillåta mig, och det här är precis ett friskt beteende för mig. Om jag fortsätter att äta som jag ska så kommer kroppen att släppa igenom det lilla extra som kan ha uppstått. Men om jag skulle skippa andra måltider för att kompensera, så håller kroppen kvar det den fått.

Ja, lite ångest har jag. Men jag lever med det. Jag gjorde ett beslut och det var att njuta av något gott. Lite magont fick jag på köpet. Dessutom svällde verkligen magen upp som tusan, men tänk vad den fick att jobba med nu! Ganska kul att se hur kroppen reagerar 😀

 

Tags: , , ,

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp