Aldrig mer utan socker

March 3rd, 2014

Blir lite bekymrad över nutrilett-barsen dock. Ok, protein-bars, dessa har du ju argumenterat för tidigare som oproblematiska ur äs-synpunkt. Men nutrilett-produkter är ju viktminskningspreparat… Berätta gärna hur du resonerar!
Sara

Självfallet kan jag beskriva hur min syn är på dessa “nutrilett-bars”! :)

Proteinbars har jag tidigare förklarat (här) att jag äter för att de är goda och lätta att ha med sig. Om barsen kallas för “energibars”, “måltidsbars”, “proteinbars”, “dietbars” eller ibland även “chokladbars” säger inte mig någon skillnad. Jag köper de bars som är mest prisvärda. Att det nu denna gång blev “viktminskningsbars” påverkade inte mitt beslut någonting. Skillnaden i innehåll mellan alla dessa är oftast marginell. Det är inte proteininnehållet eller andelen socker som avgör mitt val av mellanmål. Jag har inga “fear-foods” på det sättet, utan jag äter allt. Det är smaken och priset som avgör.

Nutrilett bars var nytt för mig. Jag har aldrig tidigare smakat dem och nu när jag fått slut på alla andra bars hemma tänkte jag passa på att prova dessa (kostade 5:-/st på Ullared). Det var tur att de var så pass billiga, för fy sjutton vad äckliga de var! De smakade riktigt beskt! Vilken chock… Sedan insåg jag att sockerinnehållet var betydligt mycket mindre än i andra bars, vilket iof står på dem, men nog trodde jag att de skulle vara goda ändå. Cappuccino-smaken var någorlunda mer ätbar än blåbär.

Det var första och sista gången jag köpte dessa. Men man kan ju aldrig veta innan man provat. ^^

Det var första och sista gången jag köpte bars utan socker. USCH!

 

Tags: , , , , , , , ,

 • http://liselotte.livskick.nu Liselotte Melander

  Hihi, smaken är olika! :-) (sen tycker jag de är extremsöta: stevia ersätter ju sockret… undra om du fick en dålig batch!)

  • soelas

   Jo, precis! Jag tyckte också att det bör vara söta pga stevian. Kanske blev det en stor kontrast när jag ätit vanligt naturgodis innan? Nu tycker jag inte alls att de är lika bittra :)

 • Cole

  Hej, jag undrar om du har några tips om hur man kan lära sig att skilja på vad ätstörningen vill och vad du själv vill. När jag t.ex känner att jag borde träna och inte äta är det svårt att inse och komma ihåg att det inte är jag själv som vill det utan att det är Ana som försöker lura och hålla kvar mig i sitt hårda och kalla grepp. Så det skulle vara jättebra om du hade några tips och råd om hur jag ska inse att det är Ana som vill dessa saker och hur jag ska kämpa emot henne.
  Tack på förhand :)
  Du är verkligen en inspiration !

 • DenAnonyma

  Hej! Jag blir allt lite orolig när jag ser dina frukostar på instagram. Dem blir allt mindre, ofta bara en macka. Förr var det gröt, sylt, mjölk med 1-2 mackor, eller yoghurt, musli och 1-2 mackor. Har det med ätstörningen att göra? :/ kämpa på <3

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp