Alkohol ersätter ingen måltid

January 2nd, 2013

 brukar du dricka det fast du har ätit mat under dagen eller brukar du hoppa över en måltid för att kunna dricka?
Får lite beslutsångest när det kommer till det eftersom jag vill ju inte få i mig för mycket kalorier men samtidigt vill jag ju kunna dricka alkohol och festa med mina vänner :/ så hur brukar du göra?
vore jättesnällt om du kunde svara på detta :)
Anonym

Denna fråga kan jag enkelt svara på:

Jag hade en period då jag slutade festa med vänner pga att jag inte ville dricka alkohol. Som du säger så innehåller ju alkohol kalorier också, men i lagom mängder någon gång i bland är detta inget att oroa sig över. Denna rädsla för alkohol gjorde en ännu mer isolerad. Det var inte förrän jag vågade mig på en fylla igen som jag började inse hur viktigt det sociala är för att man ska må bra.

Att festa en gång i veckan påverkar knappast vikten. Dels krävs det mycket energi för att orka vara social, ha roligt och härja som man gör ibland. Men också fixar kroppen det ganska bra av sig självt.

Det är snarare så att jag är ännu noggrannare att jag äter riktigt då jag festar än att jag drar in en massa. Kroppen behöver mat för att kunna hantera alkoholen. Ju mindre man äter, desto lättare blir man påverkad men desto sämre mår man av det. Ät ordentligt för att få en “bra fylla”, och se till att fylla på med massa vätska allt eftersom. Alkohol torkar ut kroppen och det är oftast vätskebristen som orsakar huvudvärken dagen efter.

Ibland händer det att jag inte äter ett riktigt kvällsmål när jag festar. Oftast börjas drickandet i samband med middagen. Om det är en tre-rätters så serveras oftast efterrätten runt 20-21:00 och då ser jag det som kvällsmål. Annars bjuds det oftast på någon form av snax på festerna som jag med glädje proppar i mig. Däremot ser jag alltid till att ha med mig något ätbart i väskan, för är man uppe sent så hinner man bli hungrig innan man ska sova. En macka innan läggdags brukar sitta fint efter en kväll ute på!

Bekymra dig inte över kalorierna, de förbränner kroppen självmant! Så vida du inte väljer att dricka 4 öl om dagen så leder det inte till någon viktuppgång. Våga släpp lös och njuta av några glas vin på kvällen tillsammans med dina vänner. Inte påverkas deras vikt av festande heller. 😉

Tags: , , , , , , ,

  • http://www.rebeccajansson92.wordpress.com Rebecca

    Vilken kanon blogg du har, jag hittade precis hit och kommer verkligen läsa din blogg dagligen. Megasuperbra! Blir så glad av bloggar som försöker hjälpa andra människor!! :)

    • http://Soelas.se Soelas

      Tack så hjärteligt – jag blir så peppad nu! 😀

  • Pingback: I Choose Life | Soelas.se()

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp