Alla förtjänar att må bra i sitt eget liv

March 14th, 2013

Genom denna resa har jag fått mycket självinsikt och kunskap om beteende. Det utvecklas till ett intresse i mänskligt beteende i allmänhet och framför allt hur det påverkar oss psykiskt. Ofta lägger jag märke till olika personlighetsdrag och drar slutsatser varför/hur de får personer att agera på ett visst sätt. Ofta är det frustrerande att besitta “vetandet” över hur en annan människa behöver förändra sitt beteende eller tankemönster för att må bättre i sig själv. Det är frustrerande att se vad som får personer att må dåligt, men inte kunna göra någonting åt det. Det är dem själva som måste förstå och börja agera.

Jag vill inte tro att jag vet allt om alla, eller att jag har mer rätt än någon annan. Allt jag kan utgå ifrån är mina egna erfarenheter. Även om jag vet vad som har hjälpt mig, eller hur jag skulle ha agerat för att må bättre då så innebär det inte att det gäller alla andra. Mer och mer viddar jag min blick och förståelse över hur olika vi är som personer, samt vilka gemensamma konflikter och skeden vi alla utsätts för.

Jag tror att vi lär av varandra. Vi blir smartare av att förstå oss på andra och vi lär oss mycket genom att ta in det som andra säger. Ibland tror jag att jag har blivit självisk,eftersom jag fokuserar så mycket på mitt eget liv. Men egentligen har min ätstörningsresa fått mig att bry mig mer än någonsin om andras välmående. Jag inser att det bästa sättet att hjälpa andra till att må bättre är genom att må bra själv.

Jag trodde aldrig att denna sida skulle ha en framstående roll hos mig. Jag tror att ätstörningen fick mig att hitta mig själv, och inte bara leva upp till andras förväntningar eller mina önskningar om mig själv. Jag mår så mycket bättre av att fokusera på att göra det som jag tycker är viktigt. Mina värderingar i livet handlar mindre om pengar, resultat och kvantitativ prestation, de handlar mer om välmående, livsglädje och frihet. 

Det må låta klyschigt men det finns inget mer värt att kämpa för än det man tror på! Att genomföra en förändring kräver tid, vilja, energi och stöd. Jag tror på att alla kan må bra, bara man hittar modet att tillåta sig det.

Tags: , , , , , , , ,

 • disqus_KuPnpCbi4K

  Jag ville bara tacka för att din blogg finns! När jag loggar in på bloglovin och bara ser orden “soelas..” så blir jag helt glad i kroppen! Du får mig att tänka på ett bättre sätt, att se positivt på livet och när allt är jobbigt.. Många gånger när jag mått dåligt har jag gått in på din blogg och läste gamla inlägg i arkivet!

  ett plus är att du läser civilingenjör som jag ska göra till hösten!

  Kramar från E

  • soelas

   Åh, tack vad underbart att höra. Nu fick du mig att li helt glad i kroppen!
   Spännande! Vad för civ.ingenjör? :)
   Kramar

 • Pingback: I Choose Life | Soelas.se()

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp