Ångest är..

August 4th, 2012

Ångest är anorexins vapen. När man går emot ätstörningen så börjar den skjuta på en. Den skjuter på en med dum-tankar som ammunition. KOMPENSERA! Varför gjorde du så där? Det ville jag inte, riktigt dumt, hur ska vi lösa det? Antingen får du äta mindre eller inget alls framöver, ut och springa, träna eller så kan du spy… Vaddå orkar inte? Du får skylla dig själv att du åt, nu får du ta ditt straff och kompensera bort det.

Mot ångesten vet jag inte om det finns någon sköld ännu. Därför kan det oftast vara lättare att undvika ätstörningens skott. Vem vill bli träffad av sådana tankar?

Min behandlare sa till mig att man måste möta sina rädslor för att överkomma dem – “man blir inte mindre hundrädd genom att undvika hundar”. Man måste skaffa sig ångest för att bli av med den. Hon har nog rätt i det hon säger, men man kan inte tro att den är så farlig förrän man blivit träffad av den.

Ångesten kan ha en sådan kraft över en. Man kan vara medveten över att man gör något pga ångesten, men samtidigt vara så hjälplös för att motstå den. Det är rent av fruktansvärt!

Ångest är nog den kämpigaste delen med ätstörningen, den är tuffast att stå emot och svårast att undvika. Varje gång jag gör ett framsteg utan att känna ångest så får jag nog den bästa känslan i världen; jag känner mig fri! Tänk ett liv utan ångest, det är ett fritt liv. Frihet är väl något vi alla strävar efter, då är det värt att kämpa för ett liv utan ångesten också. 😀

 Varför får man ångest över att man ätit en mättande måltid? Ska man behöva ha ångest över det? Ska man må dåligt så fort man inte äter för lite? Ångest är det okej att få när man hänger i ett snöre utanför kanten på worldtrade center, eller står framför ett gapande lejon, men inte över att man äter sig mätt!

Tags: , , , , , , , , ,

  • http://klockanhalvtre.blogg.se Hanna-chan

    Bara en liten fråga som dök upp i mitt huvud… har du någonsin haft självskadebeteende (förutom svält)?

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp