Ångest kan inte alltid styras med viljan

December 20th, 2013

Som uppföljning till mitt föregående inlägg, vill jag dela med ännu en klok kommentar av mina sånärt visa läsare. Tack för att ni delar med er!

Det är vikitgt att komma ihåg att med en viss typ av ätstörningar, såsom anorexi så kopplar inte höger och vänster hjärnhalva längre. De kommunicerar inte med varandra. Detta innebär att det inte går att styra varken ångest eller andra tankar med vilja längre. Det tar den tid det tar att återskapa balans i kroppen igen. När väl hormoner, östrogennivåer samt underhudsfett har uppnått en viss normalitet igen, först då kan vi börja fungera något sånär normalt igen samt eventuellt försöka styra över vår ångest eller se saker och ting ur ett annat perspektiv. När man är längst ned och förslavad av tvångstankar samt ångest, är dessa mönster oerhört svåra att ändra på. Det går ej med vilja. Tro mig, jag har varit där, jag vet vad jag pratar om. Min väg ur helvetet var lång, mycket kostsam och mycket speciell. Nu är jag dock mycket frisk och stark sedan många år, och befinner mig så att säga på andra sidan. Tyvärr är det inte alla som kommer dit. Stor kram till alla som kämpar varje dag och natt
Katarina

Tags: , , , ,

 • Linnéa Törebrant

  Tack för din kommentar på bloggen förresten. <3 Och för att du finns & bryr dig. Önskar bara jag var lika stark för jag orkar inte mer.

  • soelas

   Det finns svaga stunder. Tro mig, jag var riktigt svag och trött innan sjukdomen började ta sig en vändning. Ge inte upp! Det kommer att ljusna för dig också. Kramar!

 • waaaallflower

  Grattis grattis! Ha en underbar dag med massa gott att äta! <3 (följer instagram också, haha :) )

  • soelas

   Tusen tack, det blev en lyckad födelsedagshelg. 😀 <3

 • Agnes Diwan

  Jag har ett BMI på 16. Jag har en del skumma tankar och är ofta trött och lite yrslig ibland men mensen är kvar och så. Kan tillägga att jag alltid har varit liten. Har pendlat lite i vikt +- 3 kg. Borde jag kolla upp?

  • soelas

   Hej Agnes! Du ligger på en (enligt vården) anorektisk undervikt och att du upplever symtom som trötthet och yrsel är bevis på att din kropp inte får den näring den behöver. Det är individuellt hur länge mensen håller sig kvar, jag fick en del mens trots att jag var väldigt underviktig.
   Känner du att din hälsa är på väg utför, vilket det låter som, så bör du absolut ta och kolla upp det! Så fort som möjligt, innan det går helt åt skogen.
   Lycka till! Hoppas att det blir bättre och att du mår bättre snart! :)

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp