Ångest stärker

March 11th, 2013

Eftersom min dag har handlat mycket om prestationer och ångest så tänkte jag spinna vidare på det här.

Som tidigare konstaterat är ångest fruktansvärt jobbigt. Ångesten kan komma för det minsta lilla och slå en hårdare än någonsin. Den ligger alltid där och lurar, medan vi gör allt för att inte kalla på den. Många av er undrar säkerligen:

Hur man ska göra för att undvika ångest?

Mitt svar blir: gör inte det. Undvik den inte. Den försvinner inte genom att gå runt den. Ångesten kommer fortfarande ligga lurandes bakom stenen mitt i vägen. Går du aldrig dit och lyfter bort stenen så kommer du inte vidare på vägen. Ju längre ångesten får ligga och roa sig åt hur du tröstlöst försöker kringgå den, desto mer självsäker blir den. Våga anta striden. Börja närma dig blockeringen, stenen och ångesten med stadiga steg. Känn hur ångesten börjar oroa sig och göra sig redo för attack. Ta de sista stegen, lyft på stenen, se ångesten i ansiktet och anta striden.

Att bestrida ångest kan verka vara helvetet, men sanningen är att när du har bekämpat den så kommer du till himlen. Det finns ingen bättre, skönare eller mer frihetsgivande kamp att anta sig. Det är den mest givande utmaningen; Face your fears. Det är värt att gå igenom det som verkar vara ett helvete, för att sedan upptäcka himlen som väntade bakom.

Se inte på ångestfulla saker som jordensundergång. Se det som en utmaning – en utmaning som kommer att stärka dig. För varje sten du lyfter på och för varje ångestmonster du ser i ansiktet blir du starkare. Oavsett om det går bättre eller sämre så har det inte varit onödigt. Du har inte misslyckats – du har lärt dig något nytt till nästa gång!

Tags: , , , , , , , , ,

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp