Ångestfullt mätt – men gott

September 15th, 2012

I morse vaknade jag och var riktigt hungrig! Skönt hungrig, men samtidigt hatade jag det. Jag hatade det dock inte av någon annan anledning än att jag sov så förbaskat gott och drömde en fantastisk dröm.

Det kändes kul att få göra i ordning frukost här hemma. Det var inte allt för svårt att veta vad jag ville ha, och eftersom jag var hungrig så tvekade jag inte med att ta rejält av allt.

Jag blev mätt. Sådär riktigt mätt. Sådär ångestfullt mätt. Men det finns ingen anledning att behöva ha ångest för att man ätit sig riktigt mätt, när man dessutom var hungrig från början (och ska upp i vikt). Jag tog till knepet som jag läst i boken “sluta svälta“:

NEJ, sa jag.
Jag satt ned foten och stampade i golvet, som man gjorde när man var liten.

Jag trodde att detta var någon form av rågbröd, men suprize suprize; det smakade rejält sött! Haha, gott i alla fall :D

Och gröt på fiberhavregryn (1 dl), med massa äppelmos (2 msk) och mjölk (1 dl).

 

Egentligen så var ju inte frukosten direkt mer än "standard". Antar att det var den större mackan, och dubbla mängden pålägg som gjorde det??

Det är fascinerande hur kroppen fungerar: Skulle jag äta denna frukost i sträck några mornar nu så skulle jag inte alls känna samma mättnad. Kroppen skulle förvänta sig den här maten, och anpassa förbränningen efter den också. 😀

Tags: , , , , , , ,

 • http://Carro6.blogspot.com Caroline

  Ja vi ska ju bli friska! Orkar bara inte vänta utan vill att de bara ska finnas någon medicin som man tar och vips är man frisk! Inga dumma tankar.

  Halstrad fjällröding nigiri, eller annars bara vanliga Maki rullar :) och sjögrässallad. Mums!

  • http://Soelas.se Soelas

   Ibland kan man vilja det. Men samtidigt vill jag uppleva denna resa, och växa som person genom den :)
   Aha, sjögrässallad har jag aldrig smakat. Det vore spännande 😀

 • http://rebeccacecilia.blogg.se Rebecca

  Vilken god frukost 😀

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp