Ännu ett lyckat “ihop-smock”

February 24th, 2014

Receptet för en lyckad pastagratäng bör inte undanhållas! Det var middagen som jag tillagade och bjöd på i lördags, men den räckte även till en och annan portion dagarna efter. Och just gratänger brukar få en mycket bättre konsistens (och smak) när de har fått stått ett tag.

Kryddig pastagratäng med korv

 • Färgade pastaskruvar – koka tills nästan färdiga, häll av i durkslag

 • 1 gul lök – hacka och fräs i kastrull med matfett
 • 1 jägarkorv (ev. falukorv) – skär i bitar och lägg ned i kastrullen
 • 1 morot – riv och stek med det andra i kastrullen
  Krydda med svartpeppar, sambal oelek, salt och ev. chili

 • 2,5 dl creme fraiche – blanda med pastan i en bunke
  Fördela pasta och korvblandningen i en ungsform
 • 1 tomat – skiva och placera ovanpå
 • ca 100 g ost – riv och strö över
  Krydda med lite pizzakrydda (alt. oregano)

 • 3 ägg – knäck i en bunke
 • ca 4 dl mjölk – vispa tillsammans med äggen
  Töm över gratängen
 • Övrig matlagningsgrädde eller dylikt  som finns i kylskåpet 😉 – töm över gratängen

  Grädda i ugnen på ca 200 grader i ca 20 min, eller tills önskad färg/konstistens.
  Låt den gärna stå ett litet tag innan servering.

IMG_1758 IMG_1759

Det är alltid lite nervöst att bjuda på något “ihop-smock”, men konstigt nog är det oftast det som blir godast! 😀

IMG_1767

Looking yummy?

 

 

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

 • Linnea

  Du är så duktig och påhittig. Kom hem till mig (när jag blir utskriven) och laga maaaat haha 😀 <3
  Älskar din blogg och var lite deppig när internet låg nere och jag inte kunde kolla bloggar längre. Ha de bäst, pussar och kramar!

 • Anonym

  Jag har bara en fråga, som du om någon borde kunna svara på! Jag har haft anorexia i lite mer än ett år och mina föräldrar märkte det tidigt. Så sedan i somras har jag arbetat med att bli frisk. Det går sakta men säkert uppåt, men nu till min fråga. Vikten ökar, men vad händer med tankarna? Jag kan fortfarande komma på mig själv med att undvika onyttiga saker osv. Jag går och pratar med en person, men tankarna sitter fortfarande kvar där. Försvinner de med tiden? Finns det något jag kan göra? Vad hände med dina hjärnspöken? Jag ska till USA i sommar och eftersom att allting är annorlunda där, framförallt med maten och de stora portionerna, så är jag rädd att de inte försvinner tills dess. Då kanske det blir en helvetes resa istället för en drömresa! Oerhört tacksam för svar! :)

 • http://www.thisishowitworks.blogg.se/ Flickanochhavet

  Tips! Istället för matlagningsgrädde, som i princip är utspädd grädde med tillsatsämnen, använd vanlig vispgrädde som ett billigare och hälsosammare alternativ! Vill man ha den mindre fet kan man blanda ut den med 1/3 eller hälften (max, annars blir den för rinnig om man inte kokar upp och reder) mjölk. Blir bättre för plånbok och hälsa, och går utmärkt i gratänger!

  thisishowitworks.blogg.se

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp