Another time another place

March 18th, 2013

För exakt två år sedan.

Tjejen hade inte upplevt svälten än. Hon var missnöjd med sin kropp och tyckte att hon åt på tok för onyttigt. Det fanns inte en ledig dag i veckan. Tillsammans med vänner pratades det mycket mat, hälsa och träning. Vågen hade inte upptäckts än och tankarna på att folk kunde ha svårt att äta mat var ofattbara. Tjejen ville bara bli vältränad, nyttigare, hälsosammare, smal, kanske smalast…

IMG_0431red IMG_0437red.jpg

IMG_9963red

Idag när jag ser tillbaka på dessa bilder blir jag arg, ledsen och frustrerad. Varför förstörde jag de kommande åren så? Varför skulle anorexin komma in och ta över mitt liv. Jag var verkligen snygg! Jag såg riktigt bra ut som jag var. Framför allt så var det ett optimalt tonårsliv som levdes: många vänner, en del drama, mycket skola, resande och en hel del sportande. Som vanligt gjorde jag för mycket på samma gång, men det var så jag ville ha det. Det var ett friskt liv för mig!

Varför skulle ätstörningen förstöra denna tjej? Varför tog Ana ifrån mig henne? Varför kunde hon inte uppskatta det liv hon redan hade? Varför kunde hon inte se hur fin hon faktiskt var? Varför ska vi alltid vara missnöjd med något?

Den där tjejen må vara borta, men anorexin kan ge mig en lyckligare tjej. Erfarenhet, kunskap, insikt, förståelse och acceptans. Fler styrkor och mindre svagheter. En tjej som kan uppskatta livet mycket mer. Nu gäller det bara att ta vara på all den kunskapen man har fått och göra bra av sig själv igen. Det kan man, det går och det ska göras!

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,

 • http://twitter.com/frijac notis

  Himla söt tjej!
  Det är du nu med..
  Fortsätt jobba på!!

 • Milan

  Hej finaste Du! Vill bara säga att jag läser din blogg dagligen och blir väldigt inspirerad. Har själv brottats med anorexi till och från i många år nu och vill verkligen bli HELT fri. Jag vet att det går.

  Vad supersnygg du va på dom gamla bilderna! Även om du idag mår bättre från anorexin så måste jag säga att dom gamla bilderna från ditt friska liv slår allt, med hästlängder =)

  Sen en kommentar som jag inte vet ifall du kommer tycka om :-S Jag har själv gått i en behandling som var superbra och som jag litar helt och fullt på. Det jobbiga va att de krävde en normalvikt på BMI 20. Först va jag jättearg på detta och kunde inte alls acceptera det. Sen förstod jag varför. Det är en fullkomligt normal vikt och all vikt där under innebär att man inte har nån buffert. Man har inte råd att bli magsjuk eller hamna i omständigheter som gör att man äter mindre under en vecka.

  Så jag vill bara STARK rekommendera att kämpa dit, det är något jag gör och vet är rätt och friskt!

  TACK för en underbar blogg! <3

  • soelas

   Tusen tack fina du!
   Du var en utav de som börjat få mig att acceptera det som normalvikt nu.
   Många kramar till dig, underbar! <3

 • Mikis – mikis.webblogg.se

  Supersnygg tjej!!

 • mallan

  Du var verkligen supersnygg, men det är du nu också. Din kämparglöd och styrka lyser verkligen igenom och det är verkligen kul att se ♥ Kram

 • Pingback: I Choose Life | Soelas.se()

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp