Äntligen är det dags för stepwise

March 25th, 2014

 

 

Den här dagen har jag sett fram emot.

Det tog mig ca en vecka efter jag skickat in min egenanmälan, vilket var i jan/feb, för SCÄ att höra av sig. Jag fick turen att komma dit redan efter någon enstaka vecka till. Egentligen trodde de inte att jag skulle få någon tid förrän i april. Sedan blev jag kallad till återbesök för deras stepwisebedömning och den dagen är idag.

Min uppfattning av Stockholms Centrum för Ätstörningar är hittills mycket positiv. Det kan vara så att jag bara hade turen att få kontakt redan efter någon vecka, men annars verkar de ha välstrukturerade rutiner för att ta hand om sina patienter.

Det är vanligt att personer med ätstörningar inte våga ta den hjälp som finns för att de själva inte tror sig vara “tillräckligt sjuk”. Om det fanns en gräns över hur sjuk man måste vara för att “ha rätt” till behandling så skulle jag nog inte understiga den i förhållande till många andra sjuka. Personligen har jag kommit över tankarna om att “jag måste vara magrare, äta mindre och verka sjukare”. Jag jämför mig inte med andra, mer undernärda och känner avund, utan jag känner snarare sympati. Jag söker behandling för att jag vet att jag inte är frisk ännu och det finns ätstörningsbeteenden kvar som får mig att må dåligt. Jag vill bli frisk på riktigt och för att bli det behövs lite hjälp.

Jag ser framemot att få detta utrett och påbörja en behandling här. Det känns som att jag faktiskt är mycket mer redo att göra det som krävs för att lämna anorexian bakom mig.. för gott!

IMG_2043red

Tags: , , , , , , , , , ,

  • Becka

    Hur många jobbar på SCÄ??

    • soelas

      Det har jag tyvärr ingen aning om, men väldigt många skulle jag anta, med tanke på att det är Sveriges största ätstörningscentrum.

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp