Är det duktigt att motionera?

September 5th, 2012

Varje dag denna vecka har jag sag “idag ska jag ut och jogga lite”, men sedan har jag helt enkelt inte orkat när jag väl kommit hem. Idag tog jag mig äntligen ut och jag kände mig riktigt duktig som gjorde det! Men hur duktig är jag egentligen som tränar? Är det verkligen något bra? Bör man berömma sig själv över det?

Jag känner att jag mår bra utav det. På en gång så försvann alla tankar om att dra ned på maten i alla fall. Nu ska det fyllas på!

Jag lagade en egen laxgryta. Under bärget sticker lite pasta ut också. hehe

Min laxgryta var helt på måfå. Det blev lite för lite för att göra tre portioner av den så då tänkte jag “äh, då gör jag väl två rejäla då”, vilket bara är bra nu när jag tränat lite 😀 Sitter faktiskt just nu och mumsar i mig det!

Recept (2 port.):

 • ½ gul lök + 1 grovt riven morot – stek med en klick smör
 • 1 laxfilé + ½ burk tonifisk – dela och stek tillsammans
 • Krydda med: svartpeppar, salt, chili och (lite grön curry)
 • 250 ml matlagningsgrädde – töm på och låt puttra några minuter
 • Servera med: 7 dl pasta (tricolore) och gul paprika

MUMS, vad gott det blev! 😀

Tags: , , , , ,

 • http://Www.sofiayit.blogg.se S

  Ibland bra, fast just nu när du ftf är lågviktig kanske kanske det inte är det bästa, men är glad för din skull att du får!:)

 • O

  Hej! Har en liten undran: Vad gör du om du inte känner dig riktigt nöjd efter en måltid, trots att du har ätit enligt matlistan och du brukar bli mätt/nöjd på det annars? Äter du något extra för att bli nöjd eller låter du bli för att du ätit “det du ska”?
  Din blogg är bäst! Kämpa på vännen! :)

 • Anonymous

  Hej!

  Vet du vilken vikt en normal portion pasta ska ha enligt ditt matschema? Så himla svårt att mäta såna där stora pastasorter som t.ex tricolore ju ^^

  • http://Soelas.se Soelas

   Hejsan! Jag väger inte min mat. Jag måttar den inte heller längre. Men jag förstår att det är en trygghet att veta till en början, innan man lär sig lita på att kroppen styr det där själv.
   ca 3 dl, jag skulle tippa på att de är en 100g kokt ? men vet inte alls egentligen.. hehe

 • Cilla

  Har du fått tillåtelse att träna av din behandlare redan? Eller gör du det ändå? Jag får knappt ta promenader

  • http://Soelas.se Soelas

   Hejsan! Ja, jag har fått tillåtelse att börja träna lite smått. :) Det är rätt så tidigt i min behandling faktiskt, men man måste ju väga in fler aspekter än siffrorna på vågen.

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp