ÄT ALLT!

March 7th, 2014

Måste bara fråga äter du pizza, sötsaker som semla,kladdkaka, paj, hamburgare, kebab ibland eller undviker du det? Jag har försökt utmana mig med att äta ALLT för att bevisa för sjukdomen att det inte är farligt och jag dör inte av det.
– Jeanette

ALLT! ALLT KAN ÄTAS! Pizza, hamburgare, choklad, paj… ALLT!  Varför inte?! Någon som inte tror på mig? Prova då! Prova själv! Så ska du få se att det inte är farlig! Om du blir tjock av att äta en pizza eller en chokladkaka, och då menar jag TJOCK, inte bara “tjock” som i lite uppsvälld mage eller dumtankar som lurar en, utan tjock som i faktiskt massvis med överflödigt fett på kroppen, då lägger jag ned bloggen och slutar hävda att jag faktiskt vet någonting alls om hälsa.

Idag har jag ätit både pizza och choklad. Jag är övertygad om att min kropp inte lagt på sig ett gram fett tills imorgon, med den enkla motiveringen att det fungerar inte så. Vi blir inte feta av att äta lite “onyttigt” ibland. Vi går inte upp i vikt efter en dag. Vi kan alltså äta alla livsmedel utan att “dö utav det”. :)

Smakade en pizza med mexicansk style för första gången - spicy and yummy! ;)

Smakade en pizza med mexicansk style för första gången – spicy and yummy! ;)

Tags: , , , , , , , ,

 • http://liselotte.livskick.nu Liselotte Melander

  Vet att du inte menade så, men vill bara understryka att man inte “dör av” att gå upp lite i vikt heller. Så länge det inte handlar om ohälsosam övervikt är det faktiskt inte hela världen att vara lite “tjock”. (som för övrigt är en väldigt subjektiv upplevelse – och ofta förvrängd om man har varit eller är sjuk i en ätstörning)

  Skriver givetvis under på att allt kan ätas ibland!

  • soelas

   Absolut! Tack för en bra kommentar! ^^

 • Evelina Fredin

  Hej gumman! Det var ett tag sedan vi pratade nu men jag brukar kika in ibland och se hur allt går för dig! Du vet att jag är så stolt över dig och att du varje dag kämpar för att du kan och vill. Du är bland dom starkaste personerna jag känner, och jag har aldrig varit så rädd som jag var när jag fick veta av din sjukdom, men jag var ändå säker på att du kunde övervinna den, och du är på sån god väg, det tar tid, men det får det göra! Du har hjälpt mig mycket i livet och det vet du. Hoppas du mår bra, saknar dig. puss / din Evelina.

  • soelas

   Hej älskade du! Du ska veta att jag tänker på och saknar dig ibland <3
   Tack för så fina ord! Jag hoppas att du ser till att ta hand om dig själv också. Så länge sedan vi sågs men jag är säker på att du håller på att utvecklas till en ännu fantastiskare brud. Pussar till dig kära Evelina! Hoppas vi ses snart! <3

 • Linnea

  Äter också ALLT haha, lite skevt när man är på sjukhus och det är sjukhusmat som gäller -.- Kram! <3

  • soelas

   GRYMT! 😀 hehe, mjoo.. men då är det tur att man inte är kräsen. 😀
   Kramar <3

 • Josse

  Vad menas egentligen med ibland? En gång i veckan, en gång i månaden, en gång i halvåret? Det är så svårdefinierat. Och vad är det som gör att människor går upp i vikt egentligen? Hur mycket och ofta måste man äta ohälsosamt i sådana fall?

  • soelas

   Mycket bra fråga där!
   Som så mycket annat är det nog individuellt hur ofta man kan äta “onyttigheter” utan att bli hälsosam. Det beror ju även på hur resterande sammansättning av kosten ser ut. Men enligt livsmedelsverket kan ca 10-15% utav det dagliga intaget bestå utav sötsaker utan det påverkar hälsan. =) Så att äta 5-7 “onyttiga” måltider per vecka (om vi antar att man äter 5-6 ggr per dag) är fullständigt rimligt.
   Ohälsosamt blir det om man grundar sin kost på “onyttig” mat. T.ex. söta flingor till frukost, bulle och läsk till mellis, hamburgare och pommes till lunch, sedan choklad på eftermiddagen och en pizza till middag. Däremot att äta sötade flingor till frukost eller ta en pizza en fredagskväll är “ibland” och inte ohälsosamt! :)

 • http://rosettflickan.blogspot.com/ Linda

  Försöker också att äta allt, bara för att visa att jag kan liksom. Det känns superviktigt!

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp