Ät som du ska så visar inte vågen mindre

August 18th, 2012

är du inte rädd att du ska gå ner utan att märka det om du inte väger dig? jag är skiträdd för det, därför vill jag inte låta det gå för lång tid emellan :/
Em

Jo, ganska ofta blir man orolig över att man ska ha “råkat” gå ned i vikt. Det var anledningen till att jag tog med mig vågen när jag flyttade. Den kan behövas som en säkerhet.

Dock blir det så att man väger sig så fort man ätit lite/mycket för att få bekräftelsen, och det är bara anorexin som vinner då. Man går inte upp i vikt så snabbt, det blir ingen rättvis vägning. En gång i veckan duger gott och väl, och den gången ska jag spara tills jag har invägning med mina behandlare.

Om man går runt och tror att man kan ha gått ned i vikt så ska man självklart äta mer! Den känslan finns av en anledning: man är för smal. Det är alltid säkrare att försöka äta lite mer då även om det vore så att man trots allt gått upp. Bättre att gå upp lite mer än ned, eller hur? Men förmodligen har man inte gått upp en massa om det känns som att man kan ha gått ned – då har man nog ätit för lite egentligen.

Jag har ätit så att jag har stått stilla i vikt hittills. Nu äter jag lite mer och dessutom en näringsdryck. Det vore då konstigt om  jag skulle gå ner i vikt, jag jobbar på riktigt för att gå upp och då ska det inte spela någon roll om jag vet vad vågen visar varje dag. Jag får veta resultatet när det är dags. Skulle man väga sig innan och upptäcka en viktuppgång så riskerar man bara att ätstörningen går till attack och man vågar inte jobba på lika mycket.

Det gäller helt enkelt att inte fuska med maten nu, för då kan man tappa rätt så snabbt. Det vill jag inte, så då gör jag inte det. Äter jag som jag ska så ska jag inte gå ned i vikt, och då behöver jag inte vågen heller. :)

Tags: , , , ,

 • http://www.sofiayit.blogg.se S

  hur gör du nu när du flyttat? kommer du ha kvar samma behandlare, eller får du en ny som är närmare, pendlar du? eller det kanske inte är så långt från din hem stad? hehe;)

  • http://Soelas.se Soelas

   Jag tycker om min behandling nu, så det känns onödigt att påbörja en ny på SCÄ. Men det är jobbigt att pendla, och framför allt så är det dyrt!
   Förhoppningsvis går det att träffas mer sällan. Jag vill till en början försöka ha kvar mina behandlare i Gävle, men blir det för omständigt så skickar de en remiss till SCÄ. :)

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp