Äta borta, äta annat, äta emot ana

July 23rd, 2012

Jag HATAR när jag inte får äta vid rätt tidpunkt. Dels sjunker blodsockret oerhört snabbt, humöret blir instabilt och jag vet inte hur jag ska förhålla mig till omgivningen. Dessutom kan jag inte planera hur nästa måltid ska kunna bli bra.

Jag hatar att äta frukost borta, men det är något som man måste lära sig för att bli frisk. Nu fanns det varken gröt eller fil.. Då fick det bli en mack- och ägg-frukost.

Två mackor med makrill, ett ägg, två koppar kaffe och ett glas mjölk.

Herre gud vad mätt jag blev! Jag utsatt mig verkligen för ångest nu. Det behövs, det är bra för mig att få ångest. Det är så man blir av med den också.

Ana funderar hur mycket en sådan frukost är egentligen. Är det mer än min vanliga? Jag blev ju mycket mättare.
“Sätt dig och räkna ihop hur mycket du har ätit nu”, säger Ana. 
“Nej, varför det? Jag har ju ätit bra”,
säger jag.
“Jo men tänk så mycket skönare det vore att faktiskt veta om det blivit för mycket! Räkna ihop var enda liten kalori du har stoppat i dig nu, uppskatta i alla fall. Hur många kalorier har du stoppat i dig till frukost, hur mycket har du gått upp i vikt nu, hur mycket mindre måste du äta resten av dagen?”,
försöker Ana igen.
“hm.. det vore skönt att veta.. men NEJ! Jag har ätit bra, kalorierna spelar ingen roll. Jag SKA ju gå upp i vikt, dessutom kan jag omöjligt gå upp i vikt av en endaste måltid. så NEJ!”, nu stampar jag i golvet och slänger dövörat till anorexins ångest. 

 

Tags: , , , , , , , , ,

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp