Äter tillräckligt utan tankar

May 27th, 2012

Det känns som att jag börjar återfå normala matvanor. I alla fall är det normala portioner som jag äter per automatik. Jag tänker inte så himla mycket. Jag blir inte chockad över hur stora portionerna är, utan nu går tankarna mer “är det tillräckligt, ser nästan lite ut, kommer jag verkligen att bli mätt?”.

Självklart är tankarna där till och från, men jag fokuserar inte på dem. Är jag hungrig vill jag äta, för nu vet jag att jag KAN äta mig mätt UTAN att gå upp en massa i vikt. Är det inte underbart? 😀 Tro mig; jag inser hur jäkla onödigt det är att gå runt och hålla sig för hungern, bara för att man tror att man kommer lägga på sig om man äter mer än tidigare. Man kan verkligen äta sig nöjd!  (obs, jag gick upp ca 1½ kg på 3 månader i början i vätska, sen stannade jag stadigt på en [under]vikt)

Sommarmat : GRILLSPETT! (obs, detta blev jag inte helt mätt på)

 

Tags: , , , ,

 • http://www.sofiayit.blogg.se S

  Va härligt att du börjat tänka så!
  Skönt att man kommer på sig själv med att tänka om det räcker eller är för lite istället för tvärt om!

  • http://Soelas.se Soelas

   Det är inte förrän man gör det som man faktiskt kämpar för att bli frisk tror jag. Så länge man går runt och tänker att man ska äta så lite som möjligt, att det måste bli för lite som man äter – då arbetar man inte för att bli frisk på riktigt :)
   Man kan absolut vilja göra det, men man gör inte det..

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp