Ätstörningen är..

August 2nd, 2012

Ätstörningen är verklig, det  är inget påhitt för att man ska få något att skylla ifrån sig på. Det är en sjukdom, en sjukdom som sätter sig på psyket och drabbar både ens fysiska och mentala välmående. Man kan aldrig förstå sig på ätstörningar helt och hållet. Allas ser olika ut. Det man kan göra är att lära sig mer om sin egen, dels genom utbyte av andras erfarenheter men också genom att analysera sig själv.

Ätstörningen har man inte bara under den tiden som man svälter/hetsäter/kompenserar eller dylikt. När man insjuknar så stärker man ätstörningen, man laddar upp den. Den dagen som man inser att det är dags att vända, göra någonting åt detta, det är den dagen som helveteskampen börjar.

Allt man gjort fram till den dagen har varit att förstöra sig själv, motarbeta sig. Ju mer man har stärkt ätstörningen desto svårare får man jobba för att ta sig ifrån den.

Varje steg på vägen mot tillfrisknande är en kamp. Man kämpar emot någonting som man gjort en del utav sig själv, en del utav sitt liv. Man måste verkligen jobba på sig själv inifrån. Varje steg man tar från den dagen är inte ett steg framåt. Varje gång man tar ett steg bakåt så stärker man ätstörningen igen. Man ger den ett litet handtag att greppa fast vid. Desto närmare ett friskt liv man kommer ju lösare kan ätstörningen greppa. Det gäller att man inte låter hon hålla sig kvar. Det kommer komma dagar som man måste ge efter lite. Låt inte dessa dagar dra ned dig igen, utan låt dem stärka dig. Låt dom påminna dig om hur fel ätstörningen har och att hur rätt det är att gå emot den! Med tiden blir dessa dagar färre och färre, för ju starkare man själv blir desto svagare kan ätstörningen greppa. Efter ett steg tillbaka så får man ladda styrkan att hoppa några flera framåt.

Kan man verkligen bli fri från ätstörningen? Vad tror du? Prova vetja! 😉 Det ska i alla fall jag göra.

Tags: , , , , , , ,

  • http://www.sofiayit.blogg.se S

    Bra skrivet!! =D nu kör vi!

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp