Ätstörningen gömmer sig bara

May 13th, 2012

“Hej! Jag känner mig också helt frisk när jag dricker och blir lite rund under fötterna, undra varför det blir så?
Dock får jag ångest dagen efter för det jag drack =/
Även om jag verkligen inte tål så mycket, händer det dig också? jag skriver inte om min ätstörning i bloggen, men svara gärna=)

Hade du kunnat unna dig den vinflaskan även om du inte skulle dansa.. eller hade du haft ångest då kanske jag ska fråga?”
S

Hejsan!
Jag tror att man släpper loss lite. Har man riktigt kul så finns det inte utrymme för ätstörningen. Man får annat att tänka på och dessutom inser man hur bra livet kan vara ibland :)
Förut kunde jag också få ångest över det, men nu mår jag bara bra. Man rör ju på sig så sjukt mycket, så jag tänker att jag förbränner ju en massa. Dessutom är jag alltid helt slut dagen efter, typ värk i hela kroppen – då inser jag att en utekväll är riktigt slitsamt och då är det viktigt att man ger kroppen bra med näring :)
Det skulle nog kännas ”onödigt” med att dricka utan att få göra något av energin. Där sitter väl ätstörningen ändå…

Kram

 “Okej, jo men precis, det är det jag menar.. du vet att du förbränner eftersom du dansar.. så då är ju den ändå kvar..”

Du har så rätt! Tankarna om energiintag och förbränning sitter kvar. När man får ihop det så att det känns okej så kan man släppa loss, men det är på ätstörningens villkor.

Tänkte på pizzerian “bara friskt att smaka en slice, dessutom har jag dansat och förbränt sjukt mycket så då är det mer än okej”. Jag hade nog aldrig ätit av pizzabiten annars… Dessutom har maten blivit tokig idag, sov över frukosten bl.a. och intaget har blivit alldeles för lite, trots att jag varit vrålhungrig!

Tags: , , , , ,

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp