Ätstörningen slår till

May 1st, 2013

Jag äter lagom, jag äter lite mer. Jag äter för att det är gott och ibland blir jag så sugen. Vikten går upp lite grann och jag känner mig delvis nöjd. Viktuppgång är bra för mig.

Tankarna om att vikten nu kommer att fortsätta uppåt. Jag äter ju bara som jag vill. För att sluta gå upp i vikt måste jag alltså underäta. Nu har jag tappat kontrollen. Nu måste jag bli nyttigare, äta mindre och bli smalare igen.

Jag fuskar med maten. Jag skjuter på måltider. Inte var jag så hungrig ändå. Lite kalorisnålare och nu bör jag bli smalare igen. Tränar lite extra på detta och känner mig nöjd. Sedan kommer hungern ikapp. Så mycket mindre åt jag inte, men tillräckligt. Tillräckligt för att middagen inte skulle mätta och att kvällen bestod av konstant ätande.

Nu har jag ätit för mycket igen. Nu kommer vikten att fortsätta uppåt ännu mer. Paniken slår till. Ångesten väller över en. Kommer jag aldrig att kunna bli smal igen? Klarar jag inte längre av att äta mindre? Då måste jag träna mer.

Ute och springer men känner mig orklös. Jag som vräkt i mig massvis med mat ikväll bör väl ha energi? Massa energi i överskott. Jag pushar mig själv genom ett träningspass, för smal måste jag fortsätta att vara.

Sedan kommer hungern igen. Kan jag aldrig nöja mig? Kroppen behöver fylla på energiförråden. Kroppen skriker efter mat. Ändå känner jag mig tjockare. Tjockare för att jag äter mer, tjockare för att jag ändå är hungrig. Tjockare trots att jag egentligen fuskat med maten.

Vikten har stått stilla. Alla dessa tankar, allt detta besvär pga. ätstörningen oro över en liten viktuppgång. Kroppen har inte blivit tjock. Vikten kommer inte att skena iväg uppåt. Varför inte lita på kroppens signaler från början?

Tags: , , , , , , , , , ,

 • laura.flyckt

  hej, och tack för en superbra och inspirerande blogg!

  har en fråga till dig, det kanske låter lite konstigt.

  har under de senaste månaderna haft en ätstörning, och rasat 18kg från en helt normal vikt till bmi ca 15. men nu under de senaste veckorna har jag verkligen börjat kämpa och äter jättemycket, med målet att gå upp! försöker hålla mig runt 2500 kcal om dagen (räknar inte dock) och tror att det sakta börjar ticka uppåt. iaf, nu till min fråga: de senaste dagarna har jag börjat tappa en massa hår, det bara faller av i klasar! har du någon aning om varför det blir så, gör jag något fel med maten eller beror det på något annat?

  nu blev det jättelångt, men jaja! skulle bli superglad för svar, kram :)

  • soelas

   Hej Laura! :) Som du kanske ser har jag bevarat din fråga i ett inlägg nyligen. Hoppas att det hjälper dig!
   Kramar

 • denise

  Hej!
  finns det någon mailadress man kan nå dig på ? :)

  • soelas

   Hej Denise!
   Vad kul att du frågar. Min mail står nu under “Kontakt” i sidebaren. :)
   ([email protected])
   Kramar

 • Pingback: loans()

 • Pingback: direct payday loan companies directs lender()

 • Pingback: drugrehabcentershotline.com drug programs()

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp