Att äta själv

April 17th, 2012

Jag har många gånger sagt att det går mycket bättre med maten när jag äter själv. Om jag bodde själv så skulle jag kunna sköta det perfekt.

Många som bor själv har det svårare att bli frisk. Tankarna kommer lättare, det blir lättare att “fuska” och själv märker jag av beslutsångesten när jag ska bestämma vad man ska äta.

Idag stannade jag hemma från skolan för att plugga. Lunchen fixar jag då själv. Det sjuka blir att man mäter, kollar kalorier, känner inte vad man är sugen på, vet inte om man är hungrig än eller tänker för mycket. Det är det svåra med att äta ensam. Men har man självdiciplin och vet hur man ska äta så kan man följa sitt schema: gå efter klockan och fyll tallriken.

När jag insjuknade var ensam hemma ett tillfälle att “dra ner” och passa på. Men för att undvika det nu så mäter jag en del saker. Jag ser till att det blir lika mycket som det ska vara, och nu tycker jag inte ens att det är mycket. 😀

Det jobbigaste är beslutsångesten. Men äter man ofta själv så kan det hjälpa att göra upp ett matschema på vilka maträtter man ska äta innan. :)

Jag velade mellan att bara ta mig; gröt/fil/soppa med macka.. Men förnuftet sa att det blir lättare om jag gör mig en riktigt lunch 😀 Supernöjd med min portion!

2 dl ris, 8st fiskbullar i hummersås, 1 järnrikebröd med smör och grönsaker

Tags: , , , , ,

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp