Att bli fri från ätstörningen

September 8th, 2012

Vad handlar det egentligen om, när man talar om att man ska bli frisk?

Ätstörningar är väldigt komplexa. De biter sig fast i kropp och själ där de påverkar en på sätt som man inte vet om själv. Hur blir man av med något som man inte riktigt kan sätta fingret på vad det är?

Just nu genomlider jag en tankfylld period där jag vandrar runt gråtande inombords hela dagen. Jag gör inga märkvärdiga förändringar, jag äter som vanligt och motionerar inte överdrivet. Men tankarna finns där och de är starkare än vanligt.

Jag vill bara gråta när jag tänker på att jag måste gå upp mer i vikt. Jag börjar inse att man kan inte bli frisk från anorexin och vara underviktig. Viktfobin är ju en av de starkaste symptomen på anorexia, för att bli av med sjukdomen helt måste man ju utrota alla symptom. Eftersom jag inte vill gå upp så mycket mer i vikt så är jag nog helt redo att bli frisk.

En rädsla att bli frisk. En rädsla att bli friskförklarad utan att vara frisk. Hur kan någon annan se att man mår lika skit, om inte ännu mer inombords trots att man ser hälsosam ut? Rädslan att inte få vara sjuk längre. Den lockar en till att göra sjuka saker så det syns att man är sjuk. Men jag tror och hoppas att behandlarna vet, att de inte låter en gå för lätt. Man är långt ifrån frisk för att man äter bra. Det är bara det första steget.

 • Man är långt ifrån frisk för att man går upp i vikt.
 • Man är långt ifrån frisk för att man vet vilka tankar som är rätt och  fel.
 • Man är långt ifrån frisk förrän man inser hur mycket sjukt som finns kvar rotat så långt inuti en.
 • Jag är långt ifrån frisk, men jag har tagit de första stegen på rätt riktning.

Visst trodde jag på att det skulle ta lång tid att bli fris från anorexin som folk sade. Men nu inser jag att det tar så mycket längre tid.

Tags: , , , , , , , ,

 • Martina

  Hej jag har en fråga angående ditt matschema, hur ser det ut idag och hur mkt rör du på dig om dagen? hur långt har du kommit i din behandling är lite nyfiken på din nuvarande situation :) är själv i samma sits som dig och behöver lite riktlinjer.. kram å kämpa på// martina

 • Martina

  vill du så kan du svara till min mail ist <3

 • http://bestigaberg.blogg.se L

  du är så klok! :)
  man kan inte bli frisk men ändå inte vilja gå över bmi 18 typ.
  man behöver ha marginaler och släppa viktfokuset!
  när jag hade gått upp till bmi 16 kände jag mig frisk, men dåjämförde jag när jag hade bmi 13 typ. å ja visst då var jag mkt friskare men jag bestämde mig att det inte var nog, ett bmi på 19 har jag nu och inser att jag var inte frisk innan.
  du har kommit långt men det kan och kommer bli mkt bättre, jag lovar :)<3
  kram, grymma du, keep on :)

 • Pingback: quick loans()

 • Pingback: direct cash canada payday loans grande prairie lender()

 • Pingback: drugrehabcentershotline.com drug rehab centers()

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp