Att bli frisk

December 4th, 2012

Tar det som att det får bra för dig när du inte uppdaterar lika ofta 😀 härligt!
-S

Vägen till friskhet kan ibland kännas evigt lång. Vet man att man egentligen vill så kommer man att nå fram, även om man ibland inte tror det själv. Fokuserar man på det sjuka i livet så är det sjuk man förblir.

På den senaste tiden har det blivit många tankar kring hur frisk jag faktiskt är nu. På onsdag ska jag äntligen träffa min behandlare igen, efter en månad på egen hand. Tänk om jag snart blir friskförklarad? – En tanke som slog mig här om dagen. Jag tror inte att jag är långt ifrån nu..

..kan jag ens kalla mig sjuk längre? Har jag verkligen diagnosen anorexi fortfarande? Mycket av det som kännetecknar en med anorexi har jag överkommit:

 1. Är jag hungrig så VÅGAR jag ta mer – självklart! varför plåga mig några extra timmar tills nästa måltid när jag lika gärna kan nöja mig nu när jag faktiskt vill ha det.
 2. Det spelar ingen roll vad jag äter, inget är förbjudet – t.ex. så bestod mitt mellis idag av ett antal chokladfyllda marängkakor med grädde på (som jag bakat för ett tag sedan). Vilken frihet!
 3. Dagens måltider kan kastas om utan att jag lider av det – jag måste anpassa mig efter schema, liv, behov, vilja och välmående. :)
 4. Jag uppskattar att få vila, och drar inte ned på maten för det – är jag hemma pluggandes en hel dag så äter jag nästan mer.
 5. Att äta mig proppmätt är inte världens undergång – visst är det lite obehagligt, men det jämnar ut sig i längden utan medveten justering.
 6. Jag går aldrig och lägger mig hungrig – det förstör bara sömnen, och därmed morgondagen. (kl är nu halv ett och jag kan inte sova, så tog mig ett äpple fast jag inte direkt var hungrig)
Dessutom har jag garanterat gått upp lite i vikt, men jag accepterar det. Jag antar att som jag tränar och pluggar så behövs det nog för att jag ska återfå min mens igen. Men visst känner jag mig tjock en del dagar, inte alls mager längre. Jag hatar när min mage känns tjock, men ännu mer när mina ben och armar känns skelettiga.
Vägen hit har varit lång och krokig. Idag är jag starkare än anorexin, idag VET jag att det går att bli frisk från en ätstörning. (Även om jag inte ännu är där helt)

Tags: , , , , , , , , , , ,

 • Maria

  Wow! Så kul att läsa, att man kan övervinna tankarna tillslut.
  Jag är på väg jag med, din blogg har hjälpt/hjälper massor. Sluta inte <3

  Kram!

 • http://Www.sofiayit.blogg.se S

  Härligt!:D glad för din skull! Kramar

 • http://frokenelva.blogg.se Fröken Elva

  Jag inspireras så otroligt mycket av dig, jag tittar in här varje dag för att finna styrka. Igår fick jag beskedet att jag borde börja dricka näringsdrycker för att öka i vikt, och jag är LIVRÄDD. Jag har hittills inte velat se mig som så sjuk och har svårt att tänka mig att rusa upp i vikt. Har du tagit näringsdrycker till hjälp under din viktuppgång och i så fall – vad tycker du om det? Positivt eller negativt?

 • http://silverglittrande.blogspot.com Silverglitter

  Bra gjort av dig att komma så långt i kampen mot anorexi!

 • Pingback: I Choose Life | Soelas.se()

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp