Att bli vig tar tid och envishet

October 26th, 2012

Oj, vad vig!! :D finns det något knep förutom att strecha, strecha, strecha? hur lång tid av träning tog det för dig?
Katja

När man strechar så drar man ju ut musklerna. och när man styrketränar så drar  de oftast ihop sig.

För att bli vig måste man ju dra ut musklerna och det är en progressiv prosses. Kanske lite som att bli frisk ifrån ätstörningen? Det beror självklart på hur pass vig man varit innan, hur lång tid det tar att komma ned i spagaten, men det är inget som sker över en natt eller ens en vecka.

Det är viktigt att man är varm i musklerna när man strechar! Kalla muskler är inte så flexibla och det är lätt att man “sträcker sig”, dvs orsakar blödningar i muskelfibrerna.

När man väl är varm får man inte vara kinkig och hålla “där det känns” utan för att komma framåt så måste man trycka lite till; tills det faktiskt gör ont. Det är en lång process, för man kan inte sträcka ut  musklerna hur mycket som helst på bara en gång. Och sedan är det även viktigt att man vilar musklerna där emellan.

Jag började strecha när jag gick i åk 6. Då började jag snöa in på att jag ville lära mig gymnastik osv. Men vid den åldern hade man inte tillräcklig kunskap om hur man skulle göra det rätt, så när jag väl äntligen kommit ned i spagat första gången så jag gjorde illa mig. Senare började jag med dans och upptog mitt “vighetskämpande”. Det var väl när jag började tävla i cheerdans som jag blev riktigt vig, vid sisådär 15 års ålder.

Slutar man träna och strecha så tappar man det så klart. Men börjar man igen så går det riktigt snabbt att få tillbaka det man en gång haft.

Gick tillbaka i tiden och fann mig några strechbilder.. Nu ser jag magen – den där som jag lärde mig att HATA. (15/11/10)

Tags: , , , , , , ,

  • http://trubbeltrassel.blogg.se trubbeltrassel

    ojj vad vig du är, jag är stel som en pinne typ. Men det är nog som du säger med streching, jag har nog aldrig strechat. Jag borde kanske börjar med det hehe

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp