Att jämföra sig med andra

June 5th, 2012

Nu har vi träffat på min pojkväns klasskamrater här nere. De är självklart hålligångare och super taggad inför festandet utan slut.

Jag började oroa mig inför att sommaren kanske inte kommer att vara så lätt att tillfriskna under ändå. Jag har aldrig känt mig särskilt påverkad av fotomodeller och vilja sett ut som dom, men däremot jämför jag mig med andra. När jag såg tjejerna från hans klass så kände jag mig på en gång lika ”normal” som dom. Jag kände mig inte mager längre, vilket orsakade ångest. Ångest över att jag börjat gått upp i vikt, och att jag nu inte ser anorektisk ut. Ana fick panik inom mig; varför ska jag äta så bra? Nu måste jag dra ned. Jag måste träna i smyg. Jag vill fortfarande se sjuk ut.

Hur sjukt som helst om man frågar det vettiga jag. Men starkt nog så tog jag upp detta med min pojkvän, så att han vet. Jag märkte i hans yttryck att det verkligen var anorexin som spökade. Han tänkte mer ”jaha, här kommer min flickvän, undra om folk tror att jag tycker att det är snyggt att vara så smal” osv.  Han gav mig lite mer insyn i den förvrängda kroppsuppfattningen man har fått.

Man har två budskap: ett där en själv verkligen tror att man inte är så smal som man är. Ett annat när folk i omgivningen uppmärksammar hur smal man faktiskt är. Jag önskar att jag kunde se mig ur deras ögon någon gång ibland.

På kvällen hade vi planerat för utgång, men gissa vart jag hamnade efter ett stort glas vin och en promenad till mataffären? Sängen. Min kropp var helt död! Kanske orkar jag inte lika mycket som andra än, kanske har jag inte ätit så mycket som jag tror (har faktiskt ätit helt normalt, mer än pojkvännen) , men kanske gör man av med lite mer energi på semestern. Jag ville verkligen ut och festa, men kroppen sa ifrån och då måste jag lyssna på den. Annars hade jag legat heelt död hela dagen idag istället.

Idag ska jag verkligen försöka att samla krafter så att jag kan ta mig ut på studentfestande någon kväll i alla fall. 

Tags: , , , , ,

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp