Att nästan känna sig frisk

October 16th, 2012

FRUKT! vilken räddare! Idag har jag ätit 4 st frukter, och inte känt ett enda sug efter glass/godis. Självklart ska man inte käka en massa frukter i ett försök att dämpa sitt godissug, det hjälper knappast. Då kan det vara bättre att ta lite godis och sedan känna sig nöjd. Om man däremot kanske känner som jag gjort, att jag vill ha en dag utan godis/glass, så kan det vara skönt att veta att det finns annat som man kan äta som dämpar sockersuget.

Jag har fått en hel del kommentarer till mina tidigare inlägg. Jag vill tacka alla för deras kloka åsikter och synvinklar. I många fall behöver man se på situationer ur flera perspektiv, och ni får mig verkligen att tänka utanför lådan.

Jag tror inte att man riktigt kan må fysiskt dåligt av att äta lite “extra gott” varje dag. Det är nog som ni säger: kroppen klarar av att ta hand om det, bara man äter tillräckligt de andra måltiderna. Däremot så har det nog kommit lite som en metalchock, och en rädsla, att jag ska fastna i mitt “små-ätande” som jag hade innan anorexin. Den var varken bra för mina tänder eller min hälsa.

Efter idag är jag nog inte lika rädd att gotta mig om jag vill. NU när jag vet att jag KAN ha en dag utan choklad också (fast det var choklad på müslibaren som jag åt efter träningen), nu kommer lita på att min kropp säger till om det skulle bli för mycket. :)

På tal om träning. Jag fick göra heelstretch och bow and arrow idag! Det gick så bra! Det är så kul! Ni ska bara veta hur snygga muskler jag redan har fått. De kommer med racer-fart! WIHO!

När jag såg videon på fb så blev jag äcklad. Jag fick en chock! Det där är jag, och jag ser fan visst anorektisk smal ut! Tänk att jag går runt och tror att jag är normal?

Något som verkligen fick upp mina ögon:
Jag – ” Det känns verkligen lätt!” (när de lyfte upp mig)
Bakpersonen – “Ja, du är ju lätt”

DEN kommentaren tände en lampa ovanför mitt huvud: Hur normal jag än känner mig, hur bra jag än äter och hur friskt jag än resonerar – jag är smal fortfarande, jag väger ca 42-43 kg till mina (korta) 159 cm. Man glömmer så lätt det man inte ser själv.

Tags: , , , , , , , , , ,

  • flickanochhavet

    Man känner sig större än man är- fast det har i och för sig jag alltid gjort. Först då man ser sig brevid nån annan får man perspektiv (eller på bild och så) alla är ju längre än en själv om man är under 160cm lång t.ex, så då tror man att man är lika lång som alla andra eftersom ingen nånsin är kortare (om du fattar)….

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp