Att välja livets väg

January 17th, 2013

För ganska precis ett år sedan kom jag hem från Thailand med ett BMI 14. Jag bestämde mig för att det fick vara nog. Jag ville ha hjälp, jag ville inte ha denna sjukdom över mig. Som min behandlare påminde mig idag så var jag oerhört påverkad av svälten. Hon hade antecknat att jag sagt ”ätstörningen växer sig bara starkare ju längre tiden går”. Det är ett tecken på svälten. Det är hjärnan som ”krymper”; det logiska tänket blir sämre och man kan inte skilja på frisk&sjukt bra alls! Men jag fattade att jag mådde skit och var tillräckligt klok för att börja göra någonting åt det.

Det har varit en utdragen resa till dit jag är idag och de senaste månaderna har jag gjort framsteg på egen hand utan att menat det. Idag har jag BMI 17,5 och uppskattar livet mer än någonsin. Även om det finns brister och jag har mina slagsmål i vardagen så vet jag att det inte är hela världen. Emellanåt är livet riktigt tufft för de allra flesta människor, och man glömmer lätt bort att det finns underbara saker att leva för.

Till alla er som följer mig så jobbar jag på ett inte allt för långt inlägg om min “ätstörningssituation” till senare.

Tags: , , , , , , ,

 • johanna

  vill bara tala om att jag uppskattar din blogg. vilken resa du har gjort till största delen på egen hand, starkt och imponerande! :)

 • http://mallanolsson.bloggplatsen.se Mallan

  Starkt av dig att kämpa dig upp så bra! :)

 • Anna

  Vad duktig du är! Kram på dig

 • http://Idaniella.blogg.se Daniella

  Hur gick det på Kristallen? (Om det var dit du skulle)
  Håller tummar och tår för dig att allt går bra :) kram’

  • http://Soelas.se Soelas

   Jag hade som förväntat gått upp ett kilo. Det kändes hemskt först, men K hade ett bra samtal med mig och nu har jag en del att fundera på. Hur jag vill gå vidare. :)
   Publicerade nyss ett inlägg om det.
   Kramar bruden! <3

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp