Bekväm i sig själv -> bekväm med sin partner

November 15th, 2013

En väldigt personlig fråga som du får välja själv om du vill svara på:
Hur känns det att ha en pojkvän? Man är ju vanligtvis väldigt intim med sin partner och visar hela alltet haha. Hur känns det? Är du bekväm med din kropp i de intima situationerna?

KRAM
– Klara

Detta är en väldigt nyttig fråga och jag tror att många med ätstörningsproblematik har reflekterat kring detta minst någon gång.

För cirka ett och ett halvt år sedan var jag sjuk och extremt underviktig. Då gick jag på behandling och jobbade med både viktuppgång och livsinställning. Under min sjuka period var jag i ett förhållande med en väldigt bra kille. Han fick tåla en hel del eftersom anorexin var så pass dominerande hos mig. Det är klart att ätstörningen påverkade mitt förhållande, inte minst inför intima situationer eftersom man inte var bekväm.

Efter att det förhållandet avslutat och jag hade börjat på “ett nytt” liv i Stockholm lade jag fokus på att jobba på mig själv. Det tog några månader innan jag ens var intresserad av att komma killa nära på sådant sätt. Egentligen är jag nog en liten kill-fantast, eftersom jag älskar att flörta. 😉 Men mellan hösten och våren förra året fokuserade jag på att bli stark i mig själv och göra det jag ville. Jag byggde upp mig själv! Intresset för killar började att komma tillbaka under våren. Vid denna tidpunkt var min självkänsla på topp och livet lekte. Utan att alls söka efter ett förhållande föll jag över en riktigt nice go’pojke som charmades av mitt snygga ass. 😉

I det förhållandet som jag är i nu känner jag mig tryggare än någonsin. Redan under de första träffarna försökte jag inte göra mig “snyggast” utan jag tänkte “gillar han mig inte som jag ser ut utan smink nu, så är han ju knappast rätta killen för mig”. Och det är sant; gillar inte personen dig som du är, är denne inte någon person som man behöver ha. Jag tror att det var just det att man vågade vara sig själv redan från början som gjorde att jag hamnade i detta förhållande. Det är bekvämt för att kärleken kom så naturligt. Är man bekväm med sin kropp, med sin partner, i sitt förhållande så är man också bekväm i de intima situationerna också.

IMG_0079red

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

 • Elisa

  Hej!

  Jag har en fråga som jag funderat mycket på. Du blev ju väldigt sjuk under sommaren mellan andra och tredje året och du gick natur. Jag undrar hur du orkade med all stress och press i skolan och samtidigt vara i svält?

  Många som får anorexia brukar även få depression och liknande, fick du något sådant? :)

  Kramar, Elisa

 • Mikis – mikis.webblogg.se

  Ni är så söta! Ser verkligen kära ut :>

  • soelas

   Hihi! Tack Mikis!
   Antar att vi var/är det också ^^
   Kramis

 • Pingback: I Choose Life | Soelas.se()

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp