Bra mat!

June 19th, 2012

Idag bestämde jag och morsan att vi skulle äta thaibuffé till lunch, eftersom vi bägge skulle befinna oss i staden runt lunchtid.

Buffé är något som jag har gått och blivit van med. Förut var det svårt, men eftersom det har blivit det så ofta, så har jag nästan lärt mig att hantera det mycket bra.

Thaimat är ju dessutom bra mat, näringsriktig och gooood!

Min lunch idag :D

varje dag - tack! ;)

Jag blev så himla nöjd med min portion. Lagomt mättande, som jag inte blivit på flera dagar känns det som!

Smygfotade morsans mat- hon klagade över att hon tagit så mycket (skitsmart att göra inför mig)

Tags: , ,

 • Linda

  Jag upplever ofta att min mamma säger att hon ätit för mycket eller är proppmätt. Då har hon tagit mindre mat än mig och ändå inte ätit upp. För mig som ska gå upp vikt känns det bara jobbigare att försöka äta mer och ibland vill man bara tillbaks till ätstörningen. Har du några tips på hur man kan hålla motivationen uppe och inte falla tillbaka trots kommentarerna. Älskar din blogg förresten, den har hjälpt mig så mycket de senaste månaderna.

  • soelas

   Ja, usch, det är lite jobbigare när personer i ens omgivning säger så. Mitt tips till dig är att kanske vid lämpligt tillfälle faktiskt berätta för din mamma att “när du säger att du är så proppmätt utan att ha ätit överdrivet stora mängder blir det väldigt jobbigt för mig för att jag jämför mig.”. Det bästa är oftast att faktiskt vara tydlig och rent ut ärlig. Jag tror inte att hon är medveten om hur det påverkar dig och om du berättar det för henne ger du henne en chans att faktiskt göra situationen lite lättare för dig. :) Det brukar faktiskt uppskattas!

   Om det nu inte skulle fungera så tycker jag att det viktigaste är att man utgår ifrån sig själv. Du är inte din mamma, du har inte samma kropp, levt samma liv, ätit exakt samma som hon gjort idag, har inte samma tankegångar. Du är du och hon är hon. Du ska välja att äta som DU behöver så får hon välja hur hon ska äta.
   För mig kan det vara hjälpsamt, även i andra situationer att lägga över ansvaret på andra. T.ex. om min pojkvän lämnat massa av hans skit framme, så istället för att bli irriterad tänker jag “det är hans saker, hans val och han får ta reda på det när det passar honom”. Förstår du vad du menar? Om en kompis t.ex. hoppar över lunchen så tänker jag “det är hennes val, och då får hon väl sitta hemma med kakburken ikväll, eller inte alls kunna fokusera lika bra resten av dagen.” men en själv måste ju ta ansvar för en själv och låta andra ta ansvar för sig själv också. :)

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp