Chocolate for X-mas!

December 25th, 2012

Jag är mycket nyfiken på hur alla andras julafton sett ut i matväg. Jag ska vara ärlig och säga att jag vet inte vad som är mycket/lite eller normal mängd att äta på julen. Det verkar som att många äter ofantligt mycket, men vad är egentligen det för mängd?

Jag åt normal-mycket i matväg, men ganska mycket extra sötsaker. För mig är det mycket mer, och en mycket mer mängd som man bör kunna unna sig på julen också.

Efter middagen: TVÅ portioner kladdkaka med glass och en rulltårta.

Jag tror att jag chockade mig själv mest senare på kvällen. Efter ett kvällsmål som bestod av två tunnbrödrullar med ost så kunde jag plocka i mig minst sex st chokladpraliner ur min aladinask. Det var både njutbart och ångestframkallande.

När ångesten infann sig så fick jag resonera realistiskt med mig själv: Det är jul, det är gott, jag vill ha, jag rusar inte upp i vikt, vad gör det om jag går upp lite? det är nog bara bra, jag är fortfarande smal, jag blir snyggare, jag blir friskare och jag får njuta av livets goda. Så länge detta inte blir något jag kommer göra varje kväll så är det inget att oroa sig över. Jag får se på det som ett framsteg!

Och om andra friska nu äter så mycket som det verkar som, så bör detta inte vara någon big-deal heller. 😉

Tags: , , , , , , , ,

  • Anonymous

    Well… Räknade ut min dagskonsumtion, vilket aldrig annars händer nuförtiden, och komm upp i en gottig 3000 kalorier, fantastiskt 😀 Tomtegröt och fröknäcke på morgon, En storbit cheesecake o massa choklad på eftermiddagen, Julmat på kvällen (olika lådor, sillar, mest skinka av alla, inläggningar, bröd, bröd, bröd…) och så en lika stor bit chokladcheesecake och mer choklad o nötter på kvällen…. Omnomnom

  • http://addictedtorunning.blogg.se Em

    har en tendens att omedvetet skära ner på själva julmiddagen om jag vet att det blir efterrätt sen. vilket är dumt såklart och en dålig vana. men ärligt talat känns det viktigare för mig att sitta med och äta efterrätt tillsammans med alla andra än att äta en extra potatis. kram

  • Pingback: instant loans canada()

  • Pingback: direct payday loan oshawa lender()

  • Pingback: drugrehabcentershotline.com rehabs()

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp