Chokladorgasm

October 5th, 2012

Oooops! Lite farligt, men jag tror jag börjar få tillbaka ett chokladberoende..

Kommer ihåg hur jag aldrig kunde känna sug på sötsaker, eller feta, onyttiga livsmedel i anorexin. Dels hade jag avvant mig dem, men efter ett tag så glömmer man bort hur gott det kan vara.

Nu har jag börjat upptäcka det igen. Nästan för mycket, tycker ätstörningen. Men alldeles lagom, säger det friska jag.

Nackdelen är att man kanske försöker kompensera, dra in lite under dagen, för att sedan få äta chokladen på kvällen. Detta är det sjuka kompensationsbeteendet som man började med. Det  man inte tänkte på då, men som jag vet idag är att om man äter för lite under dagen så kommer det där extra suget på kvällen också.

Så äter man regelbundet och det kroppen behöver så får man inte sitt “sug” på kvällen. Men man har absolut utrymme för att mumsa i sig lite gott då och då, för kroppen vet att den får det den vill ha sen.

Just nu älskar jag mitt “chokladberoende”. Det får mig att kunna njuta mer av livet, det får mig att känna mig frisk. Friska människor äter choklad, friska människor äter det som är gott. Jag tycker faktiskt att choklad är riktigt jäkla gott!

Så, på tal om choklad. Har ni provat den ny geisha? Jag tror att den är designad exakt efter mina smaklökar! 😮 Nötnougat/geisha är en utav mina absolut mest favoriserade choklader, och kunde de gjort de bättre genom att göra den mörk också?!
Svar; nej. This is perfect!

Tags: , , , , , ,

 • http://www.sofiayit.blogg.se S

  Härligt inlägg! =)
  Önska ibland jag kunde få tillbaka mitt sug..!

 • http://fromdepptopepp.blogg.se My

  Den nya Geishan är grymt god 😀 Fast älskar original Geisha jag!

 • Martina

  Hej!

  Försöker själv ta mod till mig att börja äta onyttiga saker som godis och så. Känns bara så svårt att veta hur mycket man ska äta! Hur mycket/ofta äter du godis? Har du några tipps hur man kan börja äta och NJUTA av maten igen???

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp