Dagens mål: slå bort kaloritankarna

February 6th, 2013

Med hänvisning till föregående inlägg vill jag sätta upp ett mål för idag:

 • Att vägra lyssna på tankarna om kalorier

Jag vet att de kommer att komma, de gör de lite då och då. Men jag vill inte bry mig, jag vill få bort det helt så nu ska jag verkligen jobba för att tänka bort dom.

Tags: ,

 • http://www.utomjordingen.tumblr.com mathilda

  ska försöka sluta räkna kalorier har jag tänkt…eller kanske lite men inte så noga som nu.

  • http://Soelas.se Soelas

   Det är jätte bra att släppa lite på det. Det finns inte så mycket positivt egentligen.. de får en inte att må bättre – snarare sämre.
   Gör det verkligen!

 • Sofia

  För att klara behandlingen är det ett självklart steg. Jag raderade min kaloriapp, klarade en dag – la tillbaka appen, räknade och dividerade. =mådde dåligt. Tog bort appen. Överslagsräknar i huvudet. Men i det långa loppet ska jag klara av att välja en frukt från sug, och inte vilken som ger minst kcal.
  Eller gå på den smörgåsen jag gillar, och inte välja den kalorifattigaste. Då segrar man. :)

  • http://Soelas.se Soelas

   Precis! Suveränt gjort!
   För att sluta välja de som är mest kalorisnåla så måste man helt enkelt välja de andra, för att sedan se att det inte händer något med varken vikten eller världen. Det som händer om man väljer det man verkligen vill ha är att man blir så mycket mer nöjd och glad istället. 😀
   Jag tror att ästankarna blir färre om man tar det man vill – istället för det man vet att ätstörningen vill välja.
   SEGERN ÄR VÅR!

 • http://thelongjourney.blogg.se Mariel

  Åhh vilket inspirerande inlägg! Ska försöka ha det som ett mål med förhoppningsvis till morgondagen:D!

  Helt sjukt med alla dessa kalori appar eller hur? Ush… dom borde ju vara typ utskrivna av läkare för dem som verkligen behöver dem (altså kanske de som är diagnostiserade med övervikt…) tänk alla problem de ger till vårat samhälle igentligen! Alla börjar ju bli “kalori-räknare”. För typ 5-10 år sedan visste ju knappt en människa om man frågade på gatan vad kalorier var och nu vet varenda människa man skulle fråga!

 • Maria

  Det första jag gjorde när jag åkte in på psyk (tyvärr fick de ta till LPT) var att radera den jävla kaloriräknarappen jag inte hade kunnat leva utan… Det gör mig så ledsen varje gång jag tänker på hur mycket tid och energi man lagt ner till att bryta ner sin kropp, förstöra sitt psyke och förlora sitt liv.

  Varför skulle man börja tänka på kalorier? vikt? Det är ju bara siffror.
  Man önskar att man kunde “unlearn” vad allt innehåller, så att man slipper se en bit mat och atomatiskt se ett nummer kalorier framför sig.

  Jag försöker varna andra för sådana appar, för allt det gör är att skapa mani och ångest. That’s my oppinion.

  Kram!

  • http://Soelas.se Soelas

   Helt rätt åsikt!
   Jag tror att anledningen till att man började var att de gav en tydliga indikationer på hur mycket man hade lyckats. Det blev lätt att sätta mål och gränser, som sedan gick till överdrift.
   Underbart att slippa nu!
   Kramar

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp