Dagens smarriga korvgryta

February 27th, 2013

Igår tillagade jag korvgryta. Till lunch idag åt jag korvgryta. Till middag åt jag korvgryta. Det blev helt enkelt en riktigt god korvgryta! Därmed vill jag dela med mig av receptet på denna enkla maträtt till er. Lätt att bjuda på, lätt att lagra upp med i matlådor!
OBS: måtten är som vanligt när jag lagar mat, endast ungefärliga.

Korvgryta med ris (4 port.)

 • ½ Falukorv – skär i bitar och stek i en kastrull tillsammans med matfett
 • 100 g krydd-salamikorv – skär i bitar och stek lätt tillsammans i kastrullen
 • En burk cremé fraiche – töm i kastrullen och sänk till svagare värme
 • ½-1 dl tomatpurré – töm i
 • 1 torkad chili, paprikapulver och salt – krydda
 • ½-1 dl mjölk – töm i grytan för att få en önskad konsistens (beroende på hur mycket cremé fraiche)
 • Ev. ½ paprika – skär i bitar och lägg i grytan

Låt koka några min på svag värme. Servera sedan med kokt basmatiris och örtsalt.

Korvgryta med ris

Smarrigt!

 

Tags: , , , , ,

 • disqus_i6q3MReDyz

  Min sambo gjorde pannkakor igår, fört ville jag inte ha, men sedan tänkte jag: va fan! jag vill ha pannkakor.. han tog i socker i smeten, och jag kände hur paniken skrek och jag bara skrek att jag inte ville ha och tåraren kom, och sa att han lika gärna kunde baka bullar till mig.. sedan fick jag lugnat mig.. åt dom.. med lite ångest så klart, undrade va fan det var som hände.. bad om ursäkt och tackade för att han ändå fick mig att äta.. jag har ändå börjat äta godis och så.. ändå reagerade jag så..? har du vart med om liknande?

  • soelas

   Det är ju egentligen inte mycket “extra” per pannkaka av att man har i socker. Antar att det inte är en hel liter, utan några matskedar? Det blir ju inte mycket per pannkaka.
   Vad härligt att du åt till sist! Jag känner i gen mig. Paniken när maten inte blir som man tänkt. Oftast blir det kaos när blodsockret är lågt. Kan det ha varit så för dig med?
   Tänk vilket framsteg, nu kan du äta pannkakor också, utan att det är farligt! 😀 Creds till dig!
   Kram

 • disqus_2Q9m2EfE06

  Vad bra att du verkligen känner så nu, att är jag sugen på något så äter jag de! Kroppen behöver ju som sagt mat för att orka tänka och fungera överhuvudtaget. Mat är livet, iaf för mig! Tänk så mycket gott de finns o tänk så tråkigt det vore att behöva välja bort en massa som man egentligen gillar, helt i onödan.. Lagom med mat, motion och allt annat i sitt liv som man mår bra av är det bästa! Jag undrar hur en dag kunde se ut för dig när du var som ” sjukast” från morgon till kväll?! Hur mycket åt du? motionerade? vägde? sov? räknade? skötte magen, som du skrev i ett tidigare inlägg att det var betydligt mer normalt nu en förr, behövde du gå på toaletten när du inte åt så mycket, drack du mycket och vad i så fall, typ vatten/mjölk?! Frös du konstant eller var de bättre vissa dagar, kunde du gå i skolan och hur reagerade folk runtomkring dig? Självklart ska vi fokusera på dina otroliga framsteg som du redan gjort och fortsätter med men jag tror ändå att det kan vara bra att få en bild av hur den igentligen är att drabbas av denna ilskna sjukdom, därför ställer jag dessa frågor!! Du behöver naturligtvis inte svara på allt om du inte vill.. Kämpa på, jag kikar in varje dag och tycker du är super duktig! Ge Inte Upp!!!

  • soelas

   Ja, jag har ju gjort det en gång; valt bort en massa som man egentligen gillar. Då kändes det inte onödigt, nu har man lärt sig att det var det.
   Det är jätte bra att du ställer dessa frågor! Jag tror att det kan vara givande att besvara dem i ett inlägg, så håll utkik!
   Tack för din kommentar.
   Kram!

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp