Dags att göra det som får en att må bra

February 18th, 2013

“Ingen är perfekt”, är ett ordspråk som de flesta säkerligen har hört. Ordspråket stämmer, och ingen är perfekt för alla. Men det betyder inte att vi inte behöver vara så pass bra som vi kan vara. Är vi tillräckligt bra för att vi ska må bra och känna oss nöjda med oss själva så anser jag att man är perfekt.

Jag behöver bättra mig. Jag har gjort det bra genom min resa, men emellanåt kommer svackorna. Svackorna kommer då jag blir rädd, rädd för förändringarna, rädd för viktuppgången och rädd för att släppa ätstörningen helt. Svackorna får mig däremot att vilja bli bättre igen. Jag vill inte fuska med maten, jag vill inte gå ned i vikt och jag vill inte känna mig trött, spinkig och lättretad hela tiden. Jag vill inte förbli sjuk i anorexin!

Ibland tycker jag att det är friskt att kunna hoppa mål och kunna ta igen det senare. Men nu har jag gjort så i några dagar och det får mig fasen bara att må sämre. Inte bara ångestmässigt sämre utan rent fysiskt och mentalt sämre. Blodsockerkurvan går som en berg-och-dalbana och det är inte kul att varva vrålhungrig med proppmätt. Nu har jag testat på att ha oregelbundna matvanor igen och tack å hej – det är inte för mig!

Jag vill må bra, jag vill känna att jag mår bra och därför ska jag göra det som får mig att må bra! Den här veckan kommer att leda till förändringar, både i mitt liv och här på bloggen.

Dagens frukost. Fast jag tog en till tallrik yoghurt sedan.

Tags: , , , ,

 • http://slowlyforward.blogg.se Beatrice

  Precis. Jag har ju själv testat de där med oregelbundet, ta igen senare och så vidare.. Det funkar verkligen inte. Även fast jag har normalvikt och så vidare så mår jag såååå himla dåligt fysiskt av att inte äta regelbundet; samt psykiskt. Jag kan inte gå en timme extra utan mat eller äta mindre och mer sen.. Det funkar inte, delvis för min mage men också för det fysiska måendet.

  Men som du sa till mig förut; man lär sig utav misstagen. Eller hur?

  Ta hand om dig, kram! <3

  • http://Soelas.se Soelas

   Precis! Du har såå rätt!
   Kram <3

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp