Den riktiga kampen

June 14th, 2012

Jag vet inte hur jag ska kunna vinkla detta inlägg till något positivt.

Viktuppgång: 1,1 kg (!)

Åh herregud.. visst har jag haft det på känn och nojat över det, men ändå fanns det en önskan om att det hade varit lite mindre. Är jag verkligen redo för att ta steget över 40-gränsen? Vågar jag äta fullt ut nu? Jag vill inte gå upp mer. Sen, men inte nu.

Jag ska vara ärligt. Syftet med min blogg är att besvara de frågor om ett tillfrisknande som jag själv inte kunde hitta svaren på: Ja, man KAN gå upp i vikt trots att man är hungrig. Jag har gjort det och jag är det. Men tro inte att ni går upp i vikt bara för att ni känner er mätta.. nej nej, det är normalt, det bör man göra.

Jag sa till min behandlare att jag inte ville gå upp i vikt så här lätt, jag ville kämpa mer med maten, jag vill ju äta mer! Det är nu jag kommer att få kämpa. Det är tankarna som måste bekämpas. Äta bra är en grej, men att få bort anorexin i huvudet är den svåra. Jag måste vända de jobbiga tankarna till positiva motiverande friskhetstankar. DET är min kamp.

Tags: , , , ,

 • flickanochhavet

  Alla människor är hungriga nån gång (nästan) och jag var också hungrig fast jag gick upp i vikt först, vilket skrämde mig. Hungrig i den bemärkelsen att jag aldrig kände mig riktigt mätt efter ett mål. Men efter en tid blir kroppen nöjd med en och plötsligt behöver man bara vara hungrig på rätt tider, INNAN måltider, och gå därifrån belåten. Coolt….

 • http://www.sofiayit.blogg.se S

  Grattis till viktiuppgången eller hur man ska säga jätte bra! jag sa samma till min behandlare, det har gått ganska fort för mig, säger dom.. om man jämför med många, och det skrämmer mig, man fokuserar så mycket vid vikten, jag trodde ju att om jag gick upp i vikt skulle allt bli bra, men ikke, huvudet är sjukare, jag hade gått ner 0,8kg förra veckan!? fy.. det var också jobbigt, 1 månad åt helvete, jag är alltid rädd att gå ner och upp? och ibland känner jag mig “nöjd” men jag vet att man kropp inte fungerar som den är nu.. så jag måste upp mer! fokus.! suck… vi är grymma!

 • http://pavagned.blogspot.com Tua

  Whiiih! Du är så grym! Verkligen. Varje hekto kommer få dig att må underbart i längden. Glädjs med dig och låt inte anorexin ta över nu! FÖR BORT SKA DEN 😀
  :’) Det kommer att bli bra, vet det. Grattis och fira med något roligt!

  Puss! <3

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp