Det är bara en känsla

January 16th, 2013

Jag känner mig tjockare. Verkligen, på riktigt. Jag känner fettet på ryggen – åh, nej! Inte love-handles igen! Jag känner hur jag har gått upp i vikt. Jag känner hur all ångest och tankar kommer över en.

Ångesten säger:

  • Du har ju ätit mer de senaste veckorna – klart du har gått upp i vikt ditt äckel!
  • Nu får du fan sluta äta choklad. Ge dig själv godisförbud igen.
  • Ta kontrollen, du har ju tappat den totalt. Börja räkna kalorier nu och SPARA.
  • Svält igen! Vore det inte skönt? Att se hur mycket smalare du blir? Bli av med fettet på magen.

Verkligheten kontrar:

  • Du har ju varit hungrig, fått mens och tränat. Klart du kan äta mer!
  • Bättre att du äter chokladbitarna som du är sugen på så kan du sova gott sen.
  • Varför ska jag kontrollera mitt ätande? Det sköter kroppen själv med sina signaler. Det behöver jag inte försöka uppskatta, räkna och begränsa. Dessutom har du inte ens den tiden.
  • Visst vore det skönt att svälta.. men jag skulle inte klara av det och samtidigt leva mitt liv. Jag skulle bara kunna tänka på när jag får äta nästa gång istället för vad han går igenom på förläsningen. Jag skulle inte få ut något av träningen och jag skulle isolera mig ifrån alla. Jag skulle förstöra mig själv!
  • Försöker du äta mindre en dag/en gång så kommer du bara att behöva äta mer senare ändå! Lika bra att äta sig mätt från början!

Det ÄR riktigt jobbigt att känna sig tjockare. Jag kanske har gått upp lite, men det är fortfarande inte riktigt normalvikt. Dvs, långt ifrån tjock egentligen! Det handlar om att acceptera förändringen i kroppen, ta några dagar att vänja sig och sedan inse faktum.

Ibland ställer jag mig konfunderad över hur tankarna verkar. Jag har ju för sjutton haft cheerleading flera timmar förra veckan – klart jag blir hungrig – kroppen bygger muskler – klart muskler väger – klart vikten inte kan vara hur låg som helst!

Men det viktigaste när ångesten går till attack och sprider myter om att man har blivit tjock är att man tänker logiskt. Det är oftast inte så mycket som man har ätit, det är oftast inte så mycket “fett” som det känns.

Det är bara en känsla. Låt dig inte skrämmas av den känslan för känslor kan luras, förvirra oss och är sällan helt ense med verkligheten.

Tags: , , , , , , , , ,

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp