Det är inte förbjudet med snickers

August 1st, 2012

Ikväll blev jag riktigt less på anorexins begränsningar. 

Jag var sugen på chokladgodis. Jag hade redan ätit det som var kvar av efterrätten som kvällsfika, men jag var sugen på godis.

Varför skulle inte jag äta några godisbitar om jag är sugen på det? Varför ska man ha någonting som kallas ätstörning som hindrar en? Förtjänar man inte att äta choklad om man vill ha det? Varför ska man behöva förtjäna mat? Varför ska inte jag, som är underviktig äta det jag vill?

Jag kunde inte komma på något vettigt svar på dessa frågor. Jag kände mig helt enkelt bara trött på att vara begränsad. Det finns ingen anledning att tvinga sig själv att motstå. Jag orkade inte motstå, speciellt när det inte finns någon vits med det. Det skulle inte tjäna till något gott att hålla sig från suget.

Varje gång jag ätit utan hungerkänslor så har jag tänkt “varför åt jag inte när jag faktiskt var sugen?”. Äta måste man göra för att överleva. Äta mängder måste man göra för att gå upp i vikt. Som sagt; det finns ingen anledning att inte äta när man är hungrig eller sugen. Det leder bara till att man måste äta mer när man inte är det, vilket kan vara betydligt jobbigare och mindre njutbart.

Jag måste bara säga det igen: Ikväll var jag riktigt trött på att vara begränsad. Jag totalt orkade inte med anorexin. Jag åt mina godisar och guuuuud så gott!

Tags: , , , , , , , , ,

 • http://www.pavagned.blogspot.com Tua Lövdahl

  Svar på kommentar: Jag ska hälsa på min syster (19 år) som flyttade dit i början av sommaren :) Hon har bott hemma hela mitt liv annars.. så ska bli kul att träffa henne igen 😀 Nu har resan blivit ännu segare förresten. Kommer inte fram förrän halv två..

 • http://www.pavagned.blogspot.com Tua Lövdahl

  Förresten: Du kämpar på så förjäkla bra ska du veta!! <3 Dina tankar känns så förnuftiga. Du inspirerar. Tack :)

 • http://truthbetoold.blogg.se e

  sv: Hehe, jag förvarar dem redan i kylen! Allt är godast extra kallt 😉

 • http://attborjalevaigen.blogg.se Diana

  grymt!! det är så det ska vara :) förbud är bara jobbigt, onödigt och helt meningslöst, då blir man bara sugen att allt som är just förbjudet!

  • http://Soelas.se Soelas

   Ja, eller hur! Man kommer aldrig att bli nöjd oavsett hur många knäckebröd eller tomater man äter. Är man sugen på något så blir inte kroppen nöjd förrän man ger den det den faktiskt vill ha! 😀

 • http://tsvphoto.blogspot.se/ Sofia

  Åh jag ÄLSKAR Snickers. Kämpa på!

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp