Det är OK att äta extra gott

December 21st, 2012

Jag antar att det är många som kan ha det jobbigt nu kring jul. Det bjuds på mycket mat och det förväntas att man ska uppskatta godsakerna. Men från ätstörningen sida ser man oftare på det som en skräckupplevelse eller i alla fall en utmaning som man helst vill undvika. Hur ska man hantera det?

Den goda daimtårtan som blev till efterrätt!

Jag har själv varit delvis orolig över julätandet. Lite smått har man försökt planerat hur man ska göra för att “komma undan”, för jag vill ju inte bli tjock över jul. Men det är bara tokiga tankar – alla andra äter ju såhär under jul och inte är alla i ens närhet tjockisar efter jullovet? 😉

Framför allt så insåg jag igår att det spelar ta mig sjutton ingen roll! Jag åt både daimtårta till efterrätt och sedan en chokladglass på kvällen! Där fick Ana och hennes tankar om att undvika sötsaker i jul. Jag blev bara så sjukt sugen på chokladglass klockan 23, så jag bestämde mig, nästan utan att tveka, på att äta en. Och ja – det var precis vad jag behövde! 😀

Jag upptäcker på riktigt nu att kroppen inte är så känslig för viktuppgång. Bara man kommer ur den värsta svälten så står det ganska stabilt på samma vikt. Om jag skulle jobba för en aktiv viktuppgång igen så vore det lättast att lägga på näringsdrycker, för annars äter jag mig verkligen mätt över hela dagen.

Tags: , , , , , , , , ,

  • Mikis – mikis.webblogg.se

    Ang. sista stycket, instämmer! Det är så himla skönt att jag nått en jättenormal vikt och att det nu står stabilt på samma vikt utan att ha kontroll över maten. :)

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp