Det bästa och sämsta

December 19th, 2012

Jag anstränger mig, jag försöker verkligen, jag har lärt mig, det hjälper inte, men nu blev det för mycket att vara stark för.

Värsta dagen:

 1. Tentan i Envariabel som jag faktiskt var riktigt nöjd över, och förväntade mig MINST ett B på visade inte riktigt lika bra på resultatet. Förstår inte hur tokigt och HÅRT de har rättat! – Totalt misslyckande
 2. Missade första bussen, tänkte ta en annan buss som aldrig kom, och fick sedan vänta ännu längre på tåget. – Tid som bara gick åt att stå och frysa
 3. Redovisning av min programmeringsuppgift. Den som ska avgöra betyget i hela kursen. Egentligen satsade jag på A och skulle lägga på grafik, men upptäckte att jag missat en grej som krävdes för godkänt(!). Trodde att jag hade löst den, men någon timme innan redovisningsdags så visade det sig att det inte alls fungerade. – Där satt man men tårar i ögonen och fattade inte att jag höll på att faila kursen. Så mycket tid som jag lagt ned på det!
  Turligt nog så lyckades jag fiffla till mig ett B i slutändan, men ana om jag var nervös och helt förstörd. –nöjd efter några timmars panik
 4. Varken mina skor eller foton har kommit idag, och imorgon åker jag hem. Jag kommer inte få veta om jag fått hem de förrän om en vecka och då är det för sent att reklamera och jag kommer behöva betala dubbelt utan varor. – Orolig tjej igen
 5. Imorgon ska jag åka HEM till min hemstad <3. Åker kl 06:00, klockan är snart 00:00 och jag har inte kunnat förmå mig att packa väskorna än…

Lärdom: Livet blir kaos ibland, men på ett eller ett annat sätt så tar man sig igenom det. Att försöka hitta sätt att dämpa plågan på tillför oftast bara mer problem. Varje gång något ångestfullt händer så känner jag hur ätstörningen kallar, men att ha vandrat den vägen en gång ska vara tillräckligt för att veta att det är inget jag egentligen vill välja.

Bästa med dagen: Efter alla dagens misslyckanden så ska ni veta att det dök upp något som gav mig ljus i mörkret: Vi hade julavslutning med cheerleadinglaget. Vi provade lite mer avancerade stunt – det var skitkul! Därefter hade vi julfika. Mycket julfika. Anorexin satt på axeln. Men anorexin vinner inte över cheerleadingen.

Jag fikade:

 • 2 glas julmust – och jag HATAR att dricka läsk egentligen. Men julmust hör julen till, julmust ÄR gott och ALLA andra drack julmust.
 • 1 kanel giffel
 • 1 liten cupcake
 • ½ saffranbulle med vailjkräm och sockerlager
 • 1 bit kladdkaka

Vad tror ni om framsteg där?
Och då ska ni veta att alla andra åt MER ändå. Jag nästan skämdes. 

Livet har verkligen känts kaos för mig idag. Om jag tänker efter så är det faktiskt riktiga saker som har j*vlats för mig. Förut kunde livet kännas kaos om jag åt en sked mer müsli eller blev tvungen att ha ketchup på korven. Idag känns det inte kaos av att äta fyra bakverk bara för sakens skull. Idag får en sådan sak mig att må bättre mitt i en tuff situation.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

 • Maria

  Keep fighting! Vintern är alltid tiden då allt skiter sig har jag märkt, kyla och mörker är inte peppande alls! Men kul att se att du tar dig igenom det och inte faller tillbaka! Hppas du får en fin julhelg!

 • R

  Usch vad tråkigt :( Jag satt med en del på envariabelrättningen, och känslan där var att det hade gått allmänt jättedåligt. Jag kollade just statistiksidan och jag är förvånad över hur många som ändå blev godkända, vi var rädda att det skulle hamna ner emot 25 %. Ofta tror jag man överskattar hur många delpoäng man kommer få. Det hjälper inte att man t.ex. har gjort första steget i en lösning om lösningen består av tio steg, då blir det vanligtvis inga poäng ändå.
  Hoppas du kämpar vidare! Det är inte så farligt med ett sämre betyg, och om inte annat finns det omtentor :)

 • http://salminenen.blogg.se/ Sigrid

  Du kämpar så bra, fortsätt så!! Du är starkare och bättre än anorexin, den har ingen chans mot dig i längden – det är du som bestämmer!! Kramar

 • sanna

  wow, jag är så imponerad av dig! jag befinner mig (efter 10 års kamp mot anorexin) fortfarande i stadiet “en sked müsli mer=kaos” men har äntligen påbörjat en behandling som känns rätt :) så peppande att läsa om dina framsteg, hurra för dig! varma kramar!

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp