Det friska jag

March 31st, 2013

Är jag ens sjuk längre?

 1. Jag tränar för att bli bättre och må bra – inte för att förbränna
 2. Jag äter när jag är hungrig och har inga problem med att äta annan tid än planerat
 3. Jag planerar inte ens när jag ska äta
 4. Jag känner inget behov alls av att mäta/väga/räkna maten
 5. Jag äter upp även om jag är mätt
 6. Jag tar mer om jag är hungrig
 7. Jag dör inte av att småäta ibland
 8. Jag väljer det jag vill ha/det som bjuds på
 9. Jag tänker inte på näringssammansättning utan litar på att det jämnas ut i längden
 10. Jag inser att jag har blivit större, men känner mig nöjd med mitt utseende och kroppsform

Mina föräldrar verkar inte alls oroliga längre över att jag ska äta för lite eller träna för mycket heller. Jag tror att de förvånas över hur mycket jag äter utan att visa minsta bekymmer eller tanke över det. Jag tror att de glädjs åt att se hur mina lårmuskler har kommit tillbaka. Jag ser hälsosam ut, jag ser stark ut, jag ser snygg ut och jag ser frisk ut!

Middagen: två och en halv klumpar kyckling, en lagom mängd ris, sallad och en finncrisp.

Middagen: två och en halv klumpar kyckling, en lagom mängd ris, sallad och en finncrisp.

Idag har jag ätit helknasigt, men det oroar mig inte. Jag kan ha ätit för mycket, jag kan ha ätit för lite. Men nu sitter jag här på kvällen och mumsar i mig ytterligare några skivor av farsans hembakta bröd, trots att jag åt middag för en timme sedan. Det är gott och jag hade ett litet sug. Nu är jag mätt och kan sova gott!

Tags: , , , , , , , , , , ,

 • Mikis – mikis.webblogg.se

  Vad härligt att läsa hur frisk du känner dig och hur långt du har kommit! 😀 Du är en sådan inspiration! Jag känner ju också att jag kommit en bra bit på vägen… Väger mig inte men inser att jag ökat i vikt. Visst kan jag noja över detta, men försöker att inte låta de tankarna ta över. Att vara benig gav mig ändå ingenting!

  Du säger att du inte planerar när du ska äta… Tycker du att det är viktigt med mellanmål och sådant, att man ska äta 5-6 gånger om dagen? Eller gör du lite som du vill, äter mellis/kvällis bara om du känner dig hungrig och struntar helt i det annars?

  Kramiz :)

  • soelas

   Jätte bra att du frågar!
   Jag blir för det mesta hungrig efter 2-4 h och behöver för det mesta äta 5-6 gånger om dagen. I min familj har vi alltid ätit relativt regelbundet och jag kan inte sova gott på tom mage. Även om jag äter “fritt” så äter jag relativt regelbundet och bättre mat än många andra. :)
   Kramar!

 • Ottilia

  Låter underbart! Brödet så så gott ut på bliderna på twitter. Recept? Kram!

  • soelas

   Vad kul att du tycker det. Det var verkligen gott! Tyvärr är min farsa som mig i köket: gör ett havsverk av det som finns också resulterar det i något mumsigt.
   Jag tror att han blandade två “halvfabrikat” (brödmix) och hade i bland annat torkade bananchips, russin och plommon. Sedan lite andra “gnu-ingredienser” (brukar vara samlingsnamn för nyttigare mat som t.ex. frön och grövre produkter).
   Tyvärr är kan jag inte lämna bättre recept än så. Prova släng i massa frukt i ett bröd du gillar, är mitt tips! 😀

   • Ottilia

    Tack för det. Ska se vad jag kan svänga ihop. :) Kram

 • Pingback: I Choose Life | Soelas.se()

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp