Det går över så småning om

January 23rd, 2013

Tidigare har jag nojat en del över att jag ätit så mycket choklad. Inte bara choklad utan att jag en period åt mer än jag ville. Det var rädslan och ångest som gjorde en nojig. Rädslan för att gå upp i vikt och ångesten av att man åt mycket “onyttigt”. Fram för allt så var det rädslan om att inte kunna sluta. Att äta choklad dagligen och i mängder vore värsta mardrömmen. Då triggas ätstörningstankarna igång!

Jag fick några visa kommentarer om att det är helt normalt att man har perioder där man ofta är sugen på go’saker. Det är även okej att äta mer sådant i perioder. Det finns inget behov av att oroa sig över att det ska gå till överstyr så länge det inte övergår till extrema fall. Det som en person som haft anorexi upplever som stor mängd, är sällan större än normalt. Har man inte tillåtit sig att äta speciella livsmedel under en lång tid så är det inte konstigt att man gärna äter mängder av det när man väl tillåter sig! Man ska tillåta sig att göra det, för precis som mina kloka läsare sa till mig så går suget över så småningom. Det är precis vad det har gjort för mig nu!

Jag har inte känt behov av att äta godis/glass/bullar på några dagar nu. Trots försök att planera att jag kan ta mig en bit “då” om jag vill, så har jag inte villat. Jag har så mycket hellre ätit något mer matigt och inte så sött. Jag är säker på att det inte är ätstörningen som lurar nu också. Det är en lättnad att äntligen inse att man kommer att kunna sluta äta, bara man äter när man vill ha!

Jag har ju fortfarande en del chokladpraliner kvar i skafferiet. De lockar mig inte på samma sätt som förut, nu är jag rätt så nöjd på choklad. Men jag tror nog att jag behöver avnjuta några bitar ikväll ändå. (tuff vecka) 😉

Tags: , , , , ,

  • http://rosettflickan.blogspot.com Linda

    Skönt att veta att det ger med sig. Jag blir så himla orolig för jag är verkligen sötsugen jämt nu. Särskilt om jag slarvat med maten och missat någon måltid. Är så rädd för att det ska bli som under svälten då jag åt choklad istället för att äta riktig mat. Försöker nu göra båda och hoppas på att suget ger med sig.

  • http://Soelas.se Soelas

    Sådär kände jag med, eller jag gör fortfarande det ibland. Men äter man ordentligt med mat så blir man ju mindre sugen. Ibland är man sugen ändå och då är det bästa att lyssna på kroppen, ge den det den vill ha så nöjer den sig så småningom. :) Bevisligen så ger suget med sig för mig i alla fall och då finns det ingen anledning att den inte skulle göra det för andra heller.

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp