Det har gått för långt

November 25th, 2015

En gruppinstruktör på gymmet berättade för mig att fem kompisar till hennes 15 år gamla dotter är inlagd på “anorexiaklinik”. Fem kompisar till hennes 15-åriga dotter (!). Det är fem för mycket!

Vart är samhället på väg? 

Tags: , , , ,

 • Aiste

  Hel!❤️

  Jag är 15 år och har gått på SCÄ i 3 månader nu (mobila enheten). Jag har gått upp från 45 till 47 kg. I onsdags då jag åkte dit för att väga mig efter jul så vägde jag 49 kg!!. Asså jag fick typ panik o började gråta över att jag gått upp 2 kg på 1 vecka. Men efter ett tag så lugnade jag ner mig o fattade att det hade nog blivit ett ”skutt”. Veckan innan så fuskade jag med alla måltider, så efter att jag ätit mer på julen så blev det nog som första veckan av behandlingen på SCÄ. Men en liten det inom mig tror också att jag har ätit så jävla mycket och gått upp 2 kg i fett. Jag har fortfarande några kilon kvar till mitt mål (53kg).

  Det som skrämde mig mest var att under julveckan så tänkte jag bara fuck it och slog till ätstörningen lite. Jag åt typ 2500-3000 kcal om dagen då. Asså är det ens normalt? Du vet nog säkert att de på SCÄ inte är så tagg på att snacka kalorier, så har inte ens försökt. 2000 känns som en gräns medan 2500 är nog det jag behöver. Men då jag åt 2500 så gick jag upp 2 kg på 1 vecka o allt blev bara skit.

  Enligt min behandlare så är min kropp fortfarande i svält, men hur kan jag återhämta så mycket i vikt då???

  Kände du nån gång under behandlingen att typ ville hetsäta? Det känns typ som att jag vill äta något 24/7. Känner mig inte mätt eller hungrig.

  Mycket konstiga frågor, I know. Men jag ser upp till dig o kände att du var en av de rätta personerna att fråga.

  • Soelas

   Hej vännen! Åh, så många gånger jag fått panik över att vågen visat mer och trott jag lagt på mig massa fett. Men nej nej nej, 2 kg i fett är det nog inte. Ser du fett är inte det enda som väger i och på kroppen. Benmassa, muskelmassa och framför allt vätska och mag-/tarminnehåll (!).

   Jag vet att det är lätt att stirra sig blind på här och nu, men det kommer knappast vara så att du fortsätter öka 2 kg/vecka även om du skulle fortsätta äta som du gjort under jul.

   Du säger att du gått på scä i 3 månader och totalt gått upp 4 kg (?). Det är i snitt en viktuppgång på 0,3 kg/vecka. Och tänk att 1-3 kg kan mycket väl vara vätska och mag-/tarminnehåll, då är det inte så jävla mycket fett du kan lagt på dig egentligen 😉

   Och ja, jag kan väldigt ofta känna att jag vill äta. Ofta kan det handla om att man tidigare varit restriktiv med kosten och kroppen vill ju balansera ut det. Det där lugnar sig så småningom när man börjar tillåta sig att äta det man är sugen på tills man blir mätt och inte stirrar sig blind på kalorier. Typ “shit, nu åt jag hela chokladkakan på 600 kcal till mellanmål istället för ett mellis på 300 kcal”. Ja, säkert för att du behövde det just här och nu. Det säger din kropp till om, inte någon bmr kalkylator på nätet.

   Lycka till!

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp