Det känns rätt till slut

January 19th, 2015

Beslutsångest är jag nog inte ensam om att ha till och från. Speciellt när det kommer till beslut som styr ganska stora delar av ens tillvaro.

Lita på magkänslan.

Brukar vara någonting man ofta fått höra. Och väldigt ofta är det inte så tydligt med vad magkänslan försöker säga. Det blir så många olika intryck, åsikter, synvinklar, tankar och känslor som spelar in i beslutet att magkänslans lilla röst blir otydlig bakom allt surrande. Hur ska man någonsin veta att man kommer fram till rätt beslut? 

Jag själv är extrem på att vela fram och tillbaka, och väldigt ofta önskar jag att jag bara kunde ta ett beslut och inte analysera det så mycket. Men i slutändan brukar jag inse att det är så jag fungerar. Jag grubblar på det. Och när jag väl kommit till den insikten brukar själva beslutet bli lättare att ta för att jag blivit så less på mitt eget grubblande att jag gör det som jag tänkte från början. Det som kändes rätt innan alla tankar och synpunkter kom i vägen. Sedan är det bara att blicka framåt med förväntansfulla ögon och invänta resultatet: kändes det fel eller kändes det rätt? För när det känns rätt, har man gått på magkänslan!

Tags: , , , , , , , , , , ,

 • Freja

  Jag känner igen mig… Tycker också att magkänslan brukar ha rätt.
  Är det någon speciellt du måste bestämma nu?
  Jag ska söka till högskolan snart eftersom jag slutar gymnasiet. Det kommer bli skitjobbigt, dessutom vad jag ska jobba med i sommar. Själv känner jag att jag skulle behöva en paus under sommarlovet efter ett tufft år. Men mina föräldrar skulle bli galna och det är synd att inte tjäna några pengar när man väl kan 😉

  • soelas

   Just nu har jag snarare fått uppleva att jag gjort några riktigt bra beslut, som verkligen känns rätt. :)

   Jag förstår att det kan kännas tufft och skrämmande. Samtidigt kanske det finns något spännande i det? Nya möjligheter? Nya erfarenheter?

   Det låter rätt så klokt att vilja ta en sommar ledigt och bara njuta av livet innan det bär iväg någon stans, eller stora förändringar sker. Sedan kan man ju alltid tycka att man bör tjäna pengar om man kan. Det är mycket man bör göra i livet för att man kan, men det behöver inte innebära att man ska göra det.

   Känn efter själv tycker jag. Du känner dig själv och dina behov bäst. Föräldrar vill alltid ens bästa, men de vet inte alltid vad som är bäst för en.

   Kram!

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp