“Det kommer att bli bra igen”

February 5th, 2014

Det kommer perioder i livet, för alla, där vi mår sämre. Ibland är det lite sämre och ibland är det mycket. Ibland tar man de dåliga dagarna och kastar över axeln, medan det andra gånger påverkar livet till en sådan nivå att man behöver hjälp för att resa sig igen.  En del perioder kan det vara så jobbigt att man ifrågasätter om det någonsin kommer att bli bra igen.. Det vill jag kontra med att JAdet kommer att bli bra igen, men tuffare perioder kommer också igen. Vi reser oss inte bara en gång, utan vi reser på oss hela livet. Det kanske inte är någonting som peppar en till att fortsätta kämpa sig ur skiten, men jag tycker att det är viktigt att vi är medvetna om att livet är en resa upp och ned. Ju tidigare vi inser berg-och-dal-banans svängar, desto lättare blir det att luta sig tillbaka och njuta av åkturen.

Vad kan man göra när banan tar sig en sväng ned i mörkrets hålor? 

Vid sådana tillfällen kanske det inte riktigt går att “luta sig tillbaka och njuta av åkturen”. När mörkret faller sig på och resan uppåt börjar se riktigt lång ut måste man finna ting som håller hoppet uppe. Det finns saker i omgivningen som ger en styrka, så låt dessa ting bli en motivation till att fortsätta kämpa. Det kommer att bli bra igen.

strugglelife

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

 • waaaallflower

  Hej! Jag har en fråga jag behöver ett snabbt svar på, det är så att jag fått det där matschemat från en läkare, den där vanliga som alla med anorexi får. Eller ja, antar att vi har fått samma eller mycket liknande.
  Jag har svårt att följa matschemat men vill börja med småsteg, som att äta en “snack” bar om dagen, vare sig det handlar om special K, sådana där raw, corny bars eller vad det nu ska vara… men jag vill inte gå heeelt överdrivet med kalorierna. Hur mycket kalorier ska ett mellanmål för en med anorexi vara skulle du säga? :)

  • soelas

   Hej vännen!

   Observera att du nu ställer en fråga om hur mycket en person med “anorexia” bör äta.. Det är väl ändå som en FRISK person som du ska sträva efter att äta – eller hur? Jag är övertygad om att ditt mellanmålen som din läkare föreslår är helt normala.

   Kalorimängden är ingenting som du bör lägga fokus på. Ett mellanmål kan innehålla olika mycket energi. Antar att du vill ha en riktlinje och det skulle jag säga är 200-400 kcal, men det finns inget “ska vara”. Det är individuellt hur mycket man vill äta till mellanmål. En del äter några frukter, andra behöver flera mackor. Det kan även variera sig dag till dag. Så lägg dig inte på den understa “godkända” gränsen. Fokusera inte så mycket på kalorierna, utan försök att känn efter om det du äter verkligen är tillräckligt och välj det du är sugen på! =)

   Här är en lista på lite mellanmålsförslag:
   http://soelas.se/forslag-pa-mellanmal/

   Försök att äta ordentliga mellanmål från början, annars är risken att man blir “bekväm” med de mindre och då blir det bara mer ångestfull att äta mer sen. (ta det från någon som gjort det själv).

   Lycka till! <3

   • waaaallflower

    Tack så mycket, väldigt klokt svar!! 😀 <3

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp