Det man inte vet skadar en inte

September 18th, 2013

Ibland kanske man får höra att det varit något knasigt med maten man ätit. Köttfärsen kanske har varit gammal eller tydligen kan det ha funnits insekter med i grytan. Det var ingenting som märktes vid stunden, men i efterhand blir man äcklad av att man kan ha fått i sig något vidrigt.

Nog har vi alla varit med om ett köp som verkat bra vid stunden, men när en kompis berättar en vecka senare att denne funnit samma vara för halva priset kommer ångesten. Då önskar man att kompisen bara hållit det för sig själv istället.

Eller när man blir informerad om att det går huvudlöss på skolan och helt plötsligt går alla och kliar sig i huvudet.. även om man kollat flera gånger så känns det som att lössen även har attackerat en själv. Hade ingen sagt något hade man förmodligen inte petat sig i hårbottnen lika ofta under den perioden.

Känner ni igen er? Om inte kanske ni kommer på andra situationer där ett enkelt faktapåstående kan orsaka ångest.

Visst är det sant?… att en del saker kan vara bättre att inte veta om?

När det kommer till ätstörningen triggas man lätt av all “fakta” som sprids runt omkring en (dieter, kalorier, träningstips etc.). Att känna till vad dessa uppmaningar innebär gör det svårare att inte triggas av dem. Det man inte vet om skadar en inte heller på samma sätt, inte sant? Det går inte att räkna kalorier om man inte vet hur mycket livsmedlerna innehåller och det går inte att följa en diet om man inte vet hur den ser ut.

Tyvärr har man redan samlat på sig en massa triggande kunskap kring dessa saker tidigare, och det är inte alltid så lätt att glömma. Det är från och med nu man kan göra sig själv en tjänst att undvika samla på sig ännu mer triggande “fakta”.

Jag vet inte vad 5:2 dieten innebär och det väljer jag att inte ta reda på heller!

Tags: , , ,

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp