Det var maten som tog en tillbaka till livet

February 12th, 2013

Hej! Jag har exakt en vecka på mig att börja äta enligt matschema, annars blir jag inlagd då jag har gått ner alldeles för mkt på för kort tid. Jag undrar om du skulle vilja/kunna skriva något som gjorde dig peppad när du skulle ta det första steget och börja äta igen? För äta måste jag göra då jag verkligen inte vill bli inlagd..!
– Anonym

Hej vännen!

Ja, en inläggning var det sista jag ville för mig själv också. Anorexin ville det, men jag ville inte.

 1. Jag skulle inte kunna vara i skolan
 2. Mina betyg skulle inte bli så bra som jag önskade
 3. Jag skulle kanske inte kunna ta studenten det året
 4. 6-7 åringarna som jag var tränare för kommenterade att jag hade smalare ben än dem
 5. Jag ville fortsätta engagera mig inom politiken
 6. Ska man sitta i nämnd så kan man ffs inte se ut som en 12-åring”
 7. Jag var inte snygg i kroppen, ville bli snygg för killar igen
 8. Jag ville ha energin att faktiskt orka med mitt liv!

Det gäller bara att tänka på vilket liv man faktiskt vill ha och sedan börja agera utifrån det. Även om ätstörningen säger emot, även om tankarna är fruktansvärda och man tvekar på sig själv tusen gånger om så hjälper det att veta vad man innerst inne egentligen vill. Vilket liv vill man egentligen ha? Varför kämpar man inte för det då?! Börja att ta stegen på vägen så når man fram till slut. Om man vet vad som krävs för att komma dit så är det lättare. Ge dig själv förutsättningarna för att få må bra. Det är ditt liv! Oavsett vad ätstörningen kan hitta på för lögner så är det viktigt att veta att:

I ditt liv så är det du som bestämmer.
ditt liv lever du för dig själv.
I ditt liv ska du må bra.

Tags: , , , , , , , ,

 • Anna

  Vad kul att du är engagerad inom politiken! Skulle tycka det var jättekul ifall du berättade mer om det!:)

  • http://Soelas.se Soelas

   Tack! Jag var det hemma, men det kom alltid i andra eller tredje hand. När jag väl är insatt så älskar jag det och vill bara driva på. Men nu har jag lagt det på hyllan ett tag, då mitt liv har fått ett annat fokus.
   När jag får tid över så vill jag gärna återuppta det. Dock är det ett väldigt känsligt ämne för många..

 • http://mallanolsson.bloggplatsen.se Mallan

  Det var skönt att få läsa dina tankar kring detta, jag har själv haft väldigt svårt att komma på varför jag vill bli fri och frisk.

  Jag vet att jag verkligen måste tänka om, ändra mina tankar kring att bli frisk. Men det är så svårt att ta steget, någonting håller tillbaka mig och det är rädslan. Rädslan över att inte veta hur det kommer bli, över att tappa kontrollen som jag i nuläget älskar. Men jag ska tänka över det nu några dagar och förhoppningsvis komma fram till ett bra svar.

  kram fina du ♥

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp