Diagnosen Anorexia Nervosa

April 10th, 2013

Du har verkligen en superbra och inspirerande blogg för oss som lider av ätstörningar! Blir så pepp varje gång jag kikar in =)

Nu till min fråga – Hur reagerade du när du fick diagnosen Anorexia? För mig blev det verkligen en chock! Jag trodde inte alls att jag led av någon form av ätstörning, och då har jag haft anorexi en gång förut. Nu trodde jag att jag levde och åt som alla andra och kunde inte förstå varför min kropp reagerade som den gjorde. Men nu vet jag varför när man ser allt med nya ögon. Anorexi kan verkligen te sig i olika former och uttryck! Kram /a
-Alexandra

Du har helt rätt. Alla ätstörningar kan verkligen skilja sig mycket från varandra, men kollar man närmare på dem så ser man även vilka likheter som ligger där.

Det blev ingen chock för mig. Jag hade nästan självdiagnoserat mig innan jag väl fick det på papper. Jag var väl medveten om riskerna med min bantning och tillbringade måånga timmar med att söka och läsa på om mat, hälsa, träning och sedan övergick det även till anorexi. Till en början ville jag nå undervikt, seda ville veta var gränsen för anorexi gick och sträva efter det. När jag väl kom under BMI 17.5 så hade jag “lyckats”. Jag var nöjd, men samtidigt orolig över vilket beteende jag hade fastnat i. Nöjdheten varade inte särskilt länge. Nästa mål blev “allvarlig undervikt”. Anorexin hade makten.

Mitt beteende var inte främmande för mig. Jag märkte att jag tappade kontrollen och blev mer och mer orolig, fast vågade inte erkänna det.

För många kommer oftast ätstörningen smygandes och det blir svårt att märka. Jag inser i efteråt att min ätstörning började över ett år innan viktnedgången tog spurt.

Kan det ha varit så att du aldrig riktigt blev frisk från anorexin första gången?

Kramar <3

Tags: , , , , ,

 • Ottilia

  Hej igen! Undrar om hur du gjorde när du skulle börja öka i vikt? Åt du enligt det “normala” matschemat och sen en näringsdricka utöver det på kvällen eller åt du bara enligt matschemat? Gick du några promenader/rörde på dig något då? Kämpa och Kram! :)

 • http://www.söderholm.nu/ Alexandra

  Tack för ditt fina svar!

  Ja, det är något jag har funderat över. När man är ung (jag var 12år då) så litar man på föräldrar och läkare när de säger att man är frisk. Sen har det fortsatt, stabil vikt i flera år för att sedan falla. Herregud! Är ätstörning så stor del av mitt liv? Nåja, tror jag svarade på min egna fundering här. Haha :) Tack igen för din inspirerande blogg! I really need it! Kram på dig!

  • soelas

   Jag tror också att du egentligen vet svaret på en hel del frågor som du har. Ibland behöver man någon annan än sig själv att resonera med.
   Stort tack själv! Du är underbar! 😀 Kram

 • Pingback: money loans()

 • Pingback: direct online payday loan lenders lender()

 • Pingback: drugrehabcentershotline.com alcohol rehab()

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp