Ditt eget välmående kommer först, för att sedan smitta av dig till andra!

September 12th, 2013

“Stand up for what you believe in”

Ett väldigt klyschigt citat. Det är dock ofta just de klyschiga orden som man behöver höra. Det finns en anledning att det blivit just klyschigt.

Om vi sätter ihop inläggen om omgivningen och den egna viljan att kämpa så kan man dra en slutsats om att man måste stå för det man vill och tror på. Man måste våga säga till när någonting inte är sunt för en, och man måste göra sig själv tjänsten att undvika de triggande faktorerna som inte går att förändra. Uppmärksamma, och hitta ett sätt att förhålla sig till de tingen runt om kring en som kan leda till ohälsa – både fysisk och psykisk.

Det är inte bara personer och händelser runt om kring en som man måste vara uppmärksam och stå på sig emot. Vi själva tenderar att agera på ett självförstörande sätt i många situationer. Det är inte alltid lätt att prioritera sin egen hälsa, vilket jag tror att man värderar mindre ju yngre man är. Med ålder kommer erfarenhet och det kan lära en vikten av en god hälsa. Ingenting i livet blir lika bra som om man mår bra i grunden. Därav gäller det att för sig själv göra de valen som gynnar sin egen hälsa. Lyssna inte på rösten som vill förstöra er och offra inte er eget välmående för att uppfylla andras behov. Lyssna på den egna kroppen och fullända de egna behoven först.

Stå på dig för både dig själv och andra. Det är mycket lättare att göra andra glad, när man själv är det!

IMG_1005red

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp