Ditt liv, din energi

March 20th, 2013

Allt man gör i livet kräver energi. Energi kan varken förstöras eller ny-skapas, men däremot omvandlas (Energiprincipen). Att bli frisk kräver enormt mycket energi och har man svultit sig själv så ligger man redan på ett energiunderskott.

Det är viktigt att man prioriterar sin energi bra. Det handlar om att en själv ska kämpa sig till ett liv man orkar leva. I ens eget liv ska man göra det man själv vill göra! Man kan inte göra saker som andra vill att man ska göra, för varje sak man gör kräver energi. Är det någonting som jag har lärt mig hittills i livet så är det att andra uppskattar inte den energin man lägger ned på ett arbete. Det är din energi. Din energi ska gå åt till att göra saker som du vill göra, för att det är från de sakerna som du kan få energi tillbaka.

Från sig själv kommer man alltid att ha många förväntningar och krav, och allt för ofta stämmer dessa inte överrens med andras. I sådana situationer måste man stå på sig själv för att inte falla ihop igen.

Detta är en stor svaghet hos mig själv. Jag vill alltid göra allt och allra helst vara bäst på det. Då mår jag som bäst. Men vad händer när man inte hinner mer eller har energin till att klara av allt? Jo, då finns ätstörningen där. Dvs, så länge man tar på sig mer ansvar än man orkar med kommer man inte kunna få en god psykisk hälsa.

Ge dig själv energi. Välj vad du ska lägga din energi på. Välj det som ger dig energi tillbaka. Det är den energin som kommer att driva dig vidare i ditt liv.

Frukost: leverpastejsmacka, fil, müsli och en kopp te.

Min energi i morse: leverpastejsmacka, fil, müsli och en kopp te.

Tags: , , , , , , , , , , ,

  • disqus_Z9a0xoZjvw

    Så smart skrivet!
    Du är grymt peppande tjejen, tack!

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp