Efter regn kommer solsken

September 18th, 2012

Motgångar. De kommer som en svärm över ens liv. De döljer allt som har med ljus och glädje att göra. Tankarna säger att nu ger jag upp, nu får Ana vinna. Men hoppet, det enda vettiga som finns kvar i dimman säger håll ut.

Framsteg. Ljuset börjar glimta vid horisonten. En ny tid är kommen. En tid för vilja och motivation att sprida sig genom kroppen. En tid för förändringar och en tid för livsglädje.

Kampen. Den svåraste av de alla. Att följa Ana eller våga lägga dövörat till. Vad är sanning vad är lycka? Vem är jag, vem vill jag vara och vart vill jag komma? Att veta vad man bör göra, men att sedan faktiskt göra.

Resultatet. Acceptansen. Det bra är inte dåligt, och det dåliga är bra. Har man gjort något bra, eller har man misslyckats? Vad vill jag nu? Mår jag bra, mår jag dåligt. Mår jag dåligt så mår jag bra.

Kluven och förvirrad i en sinus-liknande kurva går resan vidare. Resan mot dagar med mer sol och mindre dimma. Men vad vore soliga dagar utan glass och kvittrande fåglar? Det är något man måste försöka plocka med sig på vägen. För utan njutning och sällskap finns inget liv. Vem vill nå fram till ett ljus utan liv när de avslutat sin resa?

Tags: , , , , , , , , ,

 • http://www.sofiayit.blogg.se S

  fruktansvärt bra skrivet! har du skrivit det själv, eller är det från en bok?=)

  • http://Soelas.se Soelas

   Tack vännen! Verkligen, tack! Det är 100% mina ord 😀

   • http://Www.sofiayit.blogg.se S

    Får man låna texten?

    • http://Soelas.se Soelas

     Absolut! Bara du lämnar en komplett källhänvisning :) (som enligt lag) 😉 puss

 • http://Www.sofiayit.blogg.se S

  Självklart!:) länkar om jag lånar den;)

 • O

  Tusen tack för dessa ord! Har ett stort jobb framför mig med förändringar och jag kämpar vidare med dina fina ord i minnet. :)

  • http://Soelas.se Soelas

   Åh, tack för att de betyder något för dig 😀

 • http://www.josefineandersson.se JOSEFINE ANDERSSON

  oj men shit tackar :)))) jag är väl ingen vidare fotograf så haha… jag är faktiskt ganska så usel (ellerok, det beror väl på vad man jämför med). men min älskling heter photoshop 😀 hihi

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp