El taco de la fiesta con solo mi

April 4th, 2013

En portion tacos rör sig kring ca två normalstora fyllda tortillas. Det är inte fel att äta mer ibland för att det är gott. Det gjorde jag. Jag tillagar aldrig tacos till mig själv. Det känns onödigt och omständigt för bara en person. Idag lyxade jag till det och fixade tacos till middag. Jag åt för två personer, jag åt FYRA fyllda tortillas. Bara för att det var sååå gott. Nu är jag sååå mätt. Och det är okej!

Fixa i ordning

Fixa i ordning

Hugga in på första portionen.

Hugga in på första portionen.

Ett tredje bröd, och sedan ett fjärde, för att det var så jäkla gott!

Ett tredje bröd, och sedan ett fjärde, för att det var så jäkla gott!

Detta skulle jag se som ett framsteg för mig. Mina tankar gick “ska du verkligen äta mer? då kommer det garanterat att bli för mycket! och du är ju inte såå hungrig”. Men jag tänkte även på vad min behandlare skulle sagt “dels tränar du ju, och ibland ska man kunna äta fast än man är mätt. speciellt du som ska upp i vikt.”. Jag har haft problem med att äta trots att jag är mätt. Just nu kände jag bara “fuck it”, jag VILL ha mer. Vilken frisk människa äter inte mer än en portion till en “festmåltid” om de så vill? Jag ska ju bli frisk, så jag kan äta mer också om jag vill.

Tags: , , , , , , , , ,

 • Mikis – mikis.webblogg.se

  Åh! Jag käkade tacos nu ikväll. Egentligen skulle väl bara jag och min pojkvän äta men två av hans kompisar dök upp för att äta middag med oss. Jag var hungrig, brukar inte äta middag så sent som vid 19… Hade innan tänkt att kanske äta en tortilla (stor size), men var ju hungrig och ville inte framstå som ett freak när hans kompisar var med, så jag agerade friskt och normalt och åt två fyllda…! 😀

  • Soelas

   Åh, grymt gjort! Jag brukar tänka som dig; att äta en stor istället. Men det räcker inte heller! Det är svårt att fylla ett bröd med tillräckligt med köttfärs osv. Så två stora – helt ok!
   Nu vet vi att vi KAN äta mer om vi vill 😀 grymt gjort bruden! Kram

  • soelas

   Åh, grymt gjort! Jag brukar tänka som dig; att äta en stor istället. Men det räcker inte heller! Det är svårt att fylla ett bröd med tillräckligt med köttfärs osv. Så två stora – helt ok!
   Nu vet vi att vi KAN äta mer om vi vill grymt gjort bruden! Kram

 • Milan

  Yepee! Vilket SUPERBRA inlägg!! Du peppar mig såå! Kan du så kan jag!

  • Soelas

   Åh, tusen tack! Jag säger bara: YES WE CAN!
   Kram

  • soelas

   Åh, tusen tack! Jag säger bara: YES WE CAN!
   Kram

 • Charlotta

  Himmel vilket HÄRLIGT INLÄGG!! Precis vad jag behövde! Äter själv tacos rätt ofta, har gjort det under hela min sjukdomstid. Däremot har jag alltid hamnat tvista med dilemmat om hur många – hur mycket – vilka och hur många fyllningar – är det okej med både ost och crème fraîche som fyllning… Samt det värsta – jag har fastnat i just detdär DUMMA ‘äta två stycken för att det är en ‘normal portion”. Detta inlägg var toppen, HELT HUNDRA PROCENT RÄTT GJORT! Nästa gång, som kanske blir redan imorgon, ska jag ta nya friska tag när jag äter mina tacos :)

  Kramar! /Charlotta

  • Soelas

   Gu, vad kul att höra att detta inlägg uppskattades så! 😀 I framtiden vet vi att man behöver inte tänka om det blir för mycket, utan att vi kan äta mer om vi vill. Och du kan absolut ta både ost och creme fraiche, det gör hela min familj i alla fall 😉
   Jag tror på dig!
   Många kramar tillbaka

  • soelas

   Gu, vad kul att höra att detta inlägg uppskattades så! I framtiden vet vi att man behöver inte tänka om det blir för mycket, utan att vi kan äta mer om vi vill. Och du kan absolut ta både ost och creme fraiche, det gör hela min familj i alla fall
   Jag tror på dig!
   Många kramar tillbaka

   • Charlotta

    Tack för svaret! SÅ sant! Längtar bara till man får vara helt fri.

    Har följt din blogg ett bra tag och känner verkligen igen mig så mycket i ditt tankesätt. Jag tror vi har helt samma mål och tänker likadant på många sätt. Om du vill följa mig på instagram så e det jag som heter charlottalouice . Min insta är inte alls relaterad till sjukdomen, eftersom jag har mina orsaker till det.. Men jag tänkte bara berätta så du vet :) Jag finns bland dina följare!

    Kram och fortsätt kämpa!

    • soelas

     Ledsen att svaret kom lite sent dock. (Hade svarat med på “fel” ställe)

     Vad spännande att du kan relatera så mycket till det jag skriver. Kul att höra! Lägger till dig på instagram dirr.
     Kramar!

     • Charlotta

      Känns bara så härligt att hitta någon med samma sjukdom, som tänker likadant. Alla tänker vi väl i samma banor, men det är sällan man hittar någon som har likande mål och tankar om VAD man vill klara av. Så bra!

      Kram! :)

 • Julia

  Hej!
  Det är jätteroligt att se hur du kämpar! Jag kämpar själv mot ätstörningsproblematik, börjar känna mig frisk och det är helt otroligt spännande. Jag har inte längre problem med maten, jag äter sunt och tillräckligt mycket utan att tänka så mycket på det. Något som jag kämpar mot just nu och som jag gärna hade velat läsa om i din blogg är speglarna. Det ingår i mitt kontrollerande mönster att kolla sig i speglar för att göra mig säker på att jag inte är för stor. På samma sätt vill jag ha bekräftelse från min omgivning, jag frågar mina vänner om jag ser stor ut. Min psykolog har gjort det klart att detta är beteenden som håller kvar ätstörningen, då utseende får ett stort värde! Att jag bara skulle vara okej om jag inte ser så stor ut i spegeln och att jag bara duger därför att mina vänner säger att jag inte är tjock. Utseende är faktiskt inte så viktigt som människor med ätstörningar tror. Folk märker inte om man går upp/ner ett par kilo i vikt! Jag har känt att “jag vill acceptera mig själv som jag är” och har nog trott att jag kan få det genom speglar, kollar jag tillräckligt mycket så blir jag nöjd. Men nu har jag fått råd från min psykolog att leva SOM OM jag var nöjd. Jag kör hårt och skiter i att kolla i speglar, struntar i att det känns som att byxorna är för små och kör ändå :) Det var min historia med speglarna, men det är helt klart ett ämne värt att nämna!

  • Soelas

   Hej Julia! Jag kunde inte ha skrivit det bättre själv. Vilket sammanträffande må jag säga. Jag hade själv en konversation om detta med min behandlare under senaste mötet och har planerat att lägga upp några inlägg om detta idag. 😀 Hoppas att de lyfter upp lite viktiga punkter med utseende fixeringen. Det är sant som din psykolog säger; ju mer man kollar sig själv, desto viktigare säger man till hjärnan att det är. Desto mer man söker bekräftelsen på att man är smal, ju mer stimuleras ätstörningen.

   Du verkar vara fantastiskt stark, och jag tror verkligen på att vi kommer att klara detta. Så klok du verkar vara! Håll mig gärna uppdaterad på hur det går. Vi peppar varandra!
   Många kramar!

  • soelas

   Hej Julia! Jag kunde inte ha skrivit det bättre själv. Vilket sammanträffande må jag säga. Jag hade själv en konversation om detta med min behandlare under senaste mötet och har planerat att lägga upp några inlägg om detta idag. Hoppas att de lyfter upp lite viktiga punkter med utseende fixeringen. Det är sant som din psykolog säger; ju mer man kollar sig själv, desto viktigare säger man till hjärnan att det är. Desto mer man söker bekräftelsen på att man är smal, ju mer stimuleras ätstörningen.

   Du verkar vara fantastiskt stark, och jag tror verkligen på att vi kommer att klara detta. Så klok du verkar vara! Håll mig gärna uppdaterad på hur det går. Vi peppar varandra!
   Många kramar!

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp